Foto: Hrvoje Krstičević
Foto: Hrvoje Krstičević

“Prozori uživo”, živi ogranak serijala “Prozori” kojeg od travnja ove godine privodimo na našim stranicama, polako je došao do svojeg privremenog ljetnog završetka.

Prije početka ljetnih ferija, prekjučer smo u MM centru ugostili dvojicu istaknutih filmskih umjetnika. Naša Višnja Vukašinović porazgovarala je s redateljem Bogdanom Žižićem i snimateljem Goranom Trbuljakom, parom koji je često surađivao na različitim filmskim ostvarenjima.

U razgovoru s publikom, ali i međusobnom prisjećanju na neka davno prošla vremena, Žižić i Trbuljak dodatno su pojačali pozadinsko osvjetljenje oko filma “Jedan život” (Zagreb film) iz 1984. godine. Dokumentarac je to koji i danas, kao i prije tridesetak godina, oduševljava distopijskom metaforom potrošačkog društva i ljudskog egoizma kroz prikaz faze života (i smrti) zatočene peradi, kako smo napisali u našoj recenziji.

Razgovor s redateljem pročitajte ovdje, fotke od ponedjeljka pogledajte na početku teksta, a “Prozore uživo” pratite već od rujna ove godine. Obični “Prozori” nesmetano idu dalje – ponedjeljkom, kao što smo već polako i navikli.

Projekt “Prozori” sufinanciran je sredstvima Agencije za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here