PočetnaEsejiProzori(FOTO) "Prozori uživo": Bogdan Žižić i Goran Trbuljak

(FOTO) “Prozori uživo”: Bogdan Žižić i Goran Trbuljak

-

“Prozori uživo”, živi ogranak serijala “Prozori” kojeg od travnja ove godine privodimo na našim stranicama, polako je došao do svojeg privremenog ljetnog završetka.

Prije početka ljetnih ferija, prekjučer smo u MM centru ugostili dvojicu istaknutih filmskih umjetnika. Naša Višnja Vukašinović porazgovarala je s redateljem Bogdanom Žižićem i snimateljem Goranom Trbuljakom, parom koji je često surađivao na različitim filmskim ostvarenjima.

U razgovoru s publikom, ali i međusobnom prisjećanju na neka davno prošla vremena, Žižić i Trbuljak dodatno su pojačali pozadinsko osvjetljenje oko filma “Jedan život” (Zagreb film) iz 1984. godine. Dokumentarac je to koji i danas, kao i prije tridesetak godina, oduševljava distopijskom metaforom potrošačkog društva i ljudskog egoizma kroz prikaz faze života (i smrti) zatočene peradi, kako smo napisali u našoj recenziji.

Razgovor s redateljem pročitajte ovdje, fotke od ponedjeljka pogledajte na početku teksta, a “Prozore uživo” pratite već od rujna ove godine. Obični “Prozori” nesmetano idu dalje – ponedjeljkom, kao što smo već polako i navikli.

Projekt “Prozori” sufinanciran je sredstvima Agencije za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije