Početna Vijesti "Sve je bio dobar san" nominiran za URTI Grand Prix nagradu

“Sve je bio dobar san” nominiran za URTI Grand Prix nagradu

-

Dokumentarni film “Sve je bio dobar san” (Artizana film, 2016.) redatelja Branka Ištvančića uvršten je među deset nominiranih filmova koji se natječu za nagrade 35. po redu natjecanja Međunarodnog radio-televizijskog sindikata (The International Radio and Television Union / Union Radiophonique et Télévisuelle Internationale – URTI) sa sjedištem u Francuskoj.

Radi se o godišnjem događaju koji promovira najbolje iz međunarodne radio-televizijske produkcije, dok se onaj televizijski dio (International URTI Grand Prix for Author’s Documentary) konkurencije odnosi se na autorske TV-dokumentarce koji promiču humanističke vrijednosti, odnosno međuljudsku toleranciju i poštovanje.

Ovu odluku donio je međunarodni žiri sastavljen od menadžera iz sektora javnih televizija iz Alžira, Belgije, Kameruna, Grčke i Kosova na čijem čelu je bio Menelaos Karamaghiolis, pisac, redatelj i producent iz Grčke.

Pobjednici će biti obznanjeni u četvrtak, 16. srpnja, za vrijeme trajanja 56. Monte Carlo Television Festivala, dok će dobitniku Grand Prixa biti uručena novčana nagrada od 500 dolara.

“Sve je bio dobar san” još uvijek igra diljem Hrvatske, a sam film donosi priču o francuskom dragovoljcu Domovinskog rata, Jean-Michel Nicolieru, i njegovoj majci koja traga za posmrtnim ostacima svojeg sina.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.

Al Jazeera Balkans: “Love Child” i “The Long Shot”

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Love Child" te "The Long Shot".

“Colectiv” – Tranzicijske metastaze 21. stoljeća

Alexander Nanau je "Colectiv" počeo snimati želeći zabilježiti situaciju u Rumunjskoj, a potom je shvatio da je posrijedi kompleks nevaljalosti mnogo širi od europskog.

Online premijera dokumentarnog filma “Slučaj Makavejev ili sudski proces u kinodvorani”

Na platformi volimdokumentarce.net slijedi tjedan posvećen jednom od najradikalnijih i najinovativnijih jugoslavenskih filmaša, Dušanu Makavejevu.

“MLK/FBI” – Tajanstvene vrpce

"MLK/FBI" (2020) Sama Pollarda istražuje opsesiju FBI-ja slavnim političkim aktivistom Martinom Lutherom Kingom mlađim.

Osam novih Factumovih dokumentaraca u produkciji

Unatoč pandemiji koronavirusa i gubitku uredskog prostora, Factum nastavlja s radom na dokumentarnim filmovima.

Otvorene prijave za 4. AJB DOC Film Festival

Otvorene su prijave za 4. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC).

Otvorene prijave za 8. Star Film Fest

Otvorene su prijave za 8. Star Film Fest koji će se održati u Sisku od 26. do 28. kolovoza 2021. godine.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavak serijala “Čistači”

Al Jazeera Balkans u utorak prikazuje drugi dio trodijelnog serijala "Čistači" (2018) redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka.

50. Međunarodni filmski festival u Rotterdamu: “Pejzaži otpora” – Antifašizam – Juče, danas, sutra

Film "Pejzaži otpora" ne staje samo na osvežavanju našeg ustajalog istorijskog pamćenja, već se unekoliko bavi i sadašnjošću.