Dokumentarni film “Sve je bio dobar san” (Artizana film, 2016.) redatelja Branka Ištvančića uvršten je među deset nominiranih filmova koji se natječu za nagrade 35. po redu natjecanja Međunarodnog radio-televizijskog sindikata (The International Radio and Television Union / Union Radiophonique et Télévisuelle Internationale – URTI) sa sjedištem u Francuskoj.

Radi se o godišnjem događaju koji promovira najbolje iz međunarodne radio-televizijske produkcije, dok se onaj televizijski dio (International URTI Grand Prix for Author’s Documentary) konkurencije odnosi se na autorske TV-dokumentarce koji promiču humanističke vrijednosti, odnosno međuljudsku toleranciju i poštovanje.

Ovu odluku donio je međunarodni žiri sastavljen od menadžera iz sektora javnih televizija iz Alžira, Belgije, Kameruna, Grčke i Kosova na čijem čelu je bio Menelaos Karamaghiolis, pisac, redatelj i producent iz Grčke.

Pobjednici će biti obznanjeni u četvrtak, 16. srpnja, za vrijeme trajanja 56. Monte Carlo Television Festivala, dok će dobitniku Grand Prixa biti uručena novčana nagrada od 500 dolara.

“Sve je bio dobar san” još uvijek igra diljem Hrvatske, a sam film donosi priču o francuskom dragovoljcu Domovinskog rata, Jean-Michel Nicolieru, i njegovoj majci koja traga za posmrtnim ostacima svojeg sina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here