PočetnaNajave10. DORF na četiri različite lokacije

10. DORF na četiri različite lokacije

-

10. Festival dokumentarnog rock filma – DORF ove će se godine održati tijekom ljeta na više lokacija: u Cresu, Puli, Ozlju i Vinkovcima. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u tri programa (Regionalni, Međunarodni i Tajna povijest rocka) uz  bogat popratni program.

Na jubilarnom festivalskom izdanju biti će prikazano 18 filmova, dok će DORF gostovati na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7. do 9. srpnja osim projekcija biti organiziran i popratni program. Nakon toga u Puli će ekskluzivno biti prikazana četiri filma u okviru Filmsplash programa “R znači reggae” Seasplash festivala (21. – 24.7. u tvrđavi Fort Punta Christo), gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program krajem kolovoza odvijati od 12. do 13. kolovoza na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju – u Vinkovcima, od 26. do 27. kolovoza bit će organiziran završni program u crkvi Meraja i drugim lokacijama.

Krajem srpnja DORF će biti filmski gost 17. Art and music festivala Sajeta u Tolminu (Slovenija), a dio programa festivala SuperUho u Primoštenu bit će od 1. do 3. kolovoza rezerviran za dva DORF-ova filma.

U okviru OFF DORF programa organizirat će se promocije knjiga, izložba plakata i EDIT Comics ilustracija, koncerti i filmski kviz. Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji ove će godini odlučiti Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika “Izgubljeno dugme” (2015); Hana Jušić, redateljica te Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik.

Već četvrtu godinu zaredom, u suradnji s Klasik TV-om iz Zagreba, DORF dodjeljuje nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca.

Više informacija o ovogodišnjem DORF-u na njegovim službenim stranicama, dok intervju s direktorom festivala možete pročitajte ovdje.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije