Početna Prozori (FOTO) "Prozori uživo": Gostovanje Petra Krelje u MM centru

(FOTO) “Prozori uživo”: Gostovanje Petra Krelje u MM centru

-

Nakon nedavnog probnog testiranja plićaka u projekcijskoj sali Kinokluba Zagreb, Dokumentarni.net je prekjučer po prvi puta ozbiljno zakoračio izvan zone komfora internetske dvodimenzionale. U sklopu projekta “Prozori” koji se bavi hrvatskim dokumentarizmom do osamostaljenja, u MM centru zagrebačkog Studentskog centra ugostili smo Petra Krelju, jednog od najvećih domaćih dokumentarista svih vremena.

Prije razgovora s redateljem, idejna začetnica projekta, filmska kritičarka Višnja Vukašinović, zamolila je publiku kratke ocjene u ponedjeljak prikazanih filmova (“Povratak” Petra Krelje, “Od 3 do 22” Kreše Golika i “Karanfil” Ranka Kursara) o kojima se kasnije raspredalo na osvježavajuć i analatičan način. Imalo se, dakle, što vidjeti i čuti, a kako je to zabilježila naša kamera – provjerite u priloženoj fotogaleriji.

Projekt “Prozori” sufinanciran je sredstvima Agencije za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.