PočetnaVijestiPoznat žiri 15. DORF-a

Poznat žiri 15. DORF-a

-

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ovo ljeto bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 9. Antičkih filmskih večeri i 15. Festivala dokumentarnog rock filma DORF, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 17. do 21. kolovoza, uživat će u Vinkovcima u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program.

O najboljem filmu 15. DORF-a u regionalnoj konkurenciji odlučit će Andrej Korovljev (redatelj i autor prošlogodišnjeg pobjedničkog filma “Tusta”, predsjednik žirija), Tanja Kvorka (novinarka i urednica rubrike kultura i showbiz u Glasu Slavonije) te Vjeran Hrpka (filmski snimatelj).

Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje snimatelju i redatelju Radislavu Jovanovu Gonzu. Diplomirao na ADU-u u Zagrebu, za HRT je radio of 1985. do 1994. kao asistent kamere na dokumentarnim filmovima, TV dramama i serijama (“Smogovci”). Od 1988. djeluje kao redatelj, često istodobno i snimatelj glazbenih videospotova. Režirao je više od 350 glazbenih spotova te nekoliko dokumentarnih i kratkih igranih filmova. Trenutno snima i svoj prvi dugometražni igrani film.

Posebno priznanje DORF-a za doprinos undergroundu ove godine primit će Mate Škugor. Diplomirao je na Zavodu za elektroakustiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva u čijem je studentskom klubu KSET još za vrijeme studija pokrenuo festivale NO Jazz i Žedno uho. Nakon diplome u potpunosti se posvećuje radu glazbenog promotora i organizatora festivala. Četiri godine je vodio Muzički salon SC-a, a osim rada u Zagrebu svoje aktivnosti seli i u Šibenik gdje pokreće najprije Terraneo, a potom i SuperUho festival. Nakon kraćeg razdoblja provedenog na voditeljskim pozicijama u tehnici HNK u Zagrebu, danas je zaposlen u jednoj IT tvrtki u kojoj radi na razvoju novih digitalnih usluga i dizajnu mobilnih aplikacija.

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već petu godinu zadužen je genijalni splitski kipar&strip autor Miro Župa.

Natječaj za prijave na ovogodišnji festival otvoren je do 15. lipnja, a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici www.filmfestivaldorf.com.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije