PočetnaVijestiSvjetska premijera "Slobodnih" Tomislava Žaje na Dokumentarnom

Svjetska premijera “Slobodnih” Tomislava Žaje na Dokumentarnom

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Slobodni”

Novi tjedan – nove filmske poslastice direktno s menija portala Doc Alliancea. Deveto izdanje rumunjskog Međunarodnog festivala dokumentarnih filmova o ljudskim pravima Jedan svijet (International Human Rights Documentary Film Festival One World; 21. – 27. ožujka) je pred vratima, a vrijedna ekipa DAFilms.com-a izabrala je pet dokumentaraca s festivala koji progovaraju o gubitku slobode, bilo političke ili one unutarnje.

Hrvatski dokumentarni film “Slobodni” (2016) Tomislava Žaje u Bukureštu će doživjeti svjetsku premijeru, a vi ga i prije tamošnjih gledatelja među prvima možete besplatno pogledati upravo na Dokumentarnom.

Žajin film, prvotnog naziva “Dobar dan i doviđenja”, nastao je u produkciji zagrebačkog Gral Filma, a tijekom dvije godine prati pojedince koji izlaskom iz hrvatskih institucija za osobe s intelektualne poteškoće, započinju nova poglavlja u svojim životima.

Uz “Slobodne” predstavljamo i “Destinaciju_Serbistan” (2015), dokudramu Želimira Žilnika o migrantima koji prolaze kroz Srbiju. Dokumentarac je prošle godine gostovao na 11. ZagrebDoxu. Svi filmovi besplatno su dostupni na stranici DAFilms.com, do nedjelje, 20. ožujka.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije