PočetnaRecenzije12. ZagrebDox: "Hvala što ste igrali" - Kako su rak i gejmerska...

12. ZagrebDox: “Hvala što ste igrali” – Kako su rak i gejmerska konzola našli zajednički jezik

-

Fascinantne teme su preduvjet, ali ne i garancija fascinantnog dokumentarca. Premisa je, eto, u filmu “Hvala što ste igrali” / “Thank You for Playing” (2015) istinski moćna – dizajner video igara Ryan Green ima malog sina kojem je dijagnosticiran rak, a otac se s time nosi tako da stvara “That Dragon, Cancer”, posve drugačiju video igru koja umjesto da iskreno zabavi, deprimira uvlačeći vas u njegovu tmurnu svakodnevicu.

Baš kao i dokumentarac o njoj…

Fascinantno je, dakle, to kako je Green iskoristio virtualni svijet kao teren za vidanje teških emocionalnih drama. Svatko pretače svoju muku u medij koji najbolje poznaje – onako kako neki za katarzu koriste pjesme, knjige i filmove, tako ovaj pasionirani gejmer to čini u svijetu piksela.

No autori David Osit i Malika Zouhali-Worrall fulali su odlučivši se za format – izvedba je nepotrebno razvučena na dugometražnu formu, iako bi se sve dalo reći u najviše pola sata. Tako bi se izbjegao strašno sporovozni, non eventful ritam tijekom 80 minuta gledanja obitelji koja sjedi i tuguje, onda kada ne pratimo razvoj igre od prvog kostura do finala.

Ovako, pravi emocionalni udar zasjenjen je jednostavno – dosadom.

"Hvala što ste igrali" / "Thank You for Playing"

O FILMU:

Režija: David Osit, Malika Zouhali-Worrall
Godina proizvodnje: 2015.
Zemlja podrijetla: SAD
Trajanje: 80 minuta

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije