PočetnaVijestiOvogodišnji češki oskarovac besplatno na portalu Dokumentarni.net

Ovogodišnji češki oskarovac besplatno na portalu Dokumentarni.net

|

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Lean a Ladder Against Heaven”

Češka Akademija za film i televiziju (CFTA / ČFTA) protekli je vikend iskoristila za nagrađivanje najboljih domaćih filmskih ostvarenja iz 2015. godine.

Među brojnim laureatima i kategorijama ističemo film “Lean a Ladder Against Heaven” / “Opři žebřík o nebe” (2014) redateljice i producentice Jane Ševčíkove, koji je došao do Češkog lava za najbolji dokumentarni film.

U suradnji s portalom DAFilms.com, isti ćete potpuno besplatno moći pogledati na Dokumentarnom, i to do nedjelje, 13. ožujka. “Lean a Ladder Against Heaven” priča priču o Marianu Kuffi, svećeniku u slovačkom selu Zakovce, koji brine o beskućnicima, bivšim robijašima, siročadi, hendikepiranima i zlostavljanim majkama s djecom.

Najboljim televizijskim dokumentarcem ili serijalom proglašen je 70-minutni presjek povijesti Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, “Film Spa” / “Filmová lázeň” (2015) Miroslava Janeka.

Češka Akademija za film i televiziju nagrađuje godišnje dugometražne (najmanje 60 minuta) kreativne filmske dosege s odrađenom kino distribucijom. Nagrada po imenu Češki lav se dodjeljuje od 1993. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.