PočetnaVijestiOvogodišnji češki oskarovac besplatno na portalu Dokumentarni.net

Ovogodišnji češki oskarovac besplatno na portalu Dokumentarni.net

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Lean a Ladder Against Heaven”

Češka Akademija za film i televiziju (CFTA / ČFTA) protekli je vikend iskoristila za nagrađivanje najboljih domaćih filmskih ostvarenja iz 2015. godine.

Među brojnim laureatima i kategorijama ističemo film “Lean a Ladder Against Heaven” / “Opři žebřík o nebe” (2014) redateljice i producentice Jane Ševčíkove, koji je došao do Češkog lava za najbolji dokumentarni film.

U suradnji s portalom DAFilms.com, isti ćete potpuno besplatno moći pogledati na Dokumentarnom, i to do nedjelje, 13. ožujka. “Lean a Ladder Against Heaven” priča priču o Marianu Kuffi, svećeniku u slovačkom selu Zakovce, koji brine o beskućnicima, bivšim robijašima, siročadi, hendikepiranima i zlostavljanim majkama s djecom.

Najboljim televizijskim dokumentarcem ili serijalom proglašen je 70-minutni presjek povijesti Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, “Film Spa” / “Filmová lázeň” (2015) Miroslava Janeka.

Češka Akademija za film i televiziju nagrađuje godišnje dugometražne (najmanje 60 minuta) kreativne filmske dosege s odrađenom kino distribucijom. Nagrada po imenu Češki lav se dodjeljuje od 1993. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije