Početna Vijesti DAFilms.com i Dokumentarni.net: Besplatni "stream" "Autofocusa" i "U iščekivanju kolovoza"

DAFilms.com i Dokumentarni.net: Besplatni “stream” “Autofocusa” i “U iščekivanju kolovoza”

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Autofocus”

Međunarodni festival dokumentarnog filma Visions du Réel i portal DAFilms.com ovog tjedna besplatno prikazuju sedam dokumentaraca s prijašnjih izdanja ovog uglednog švicarskog filmskog događaja.

47. izdanje VDR-a odvijat će se u Nyonu od 15. do 23. travnja ove godine, a u suradnji s DAFilms.com-om, s tog smo potpisa za vas odabrali dva izuzetno zanimljiva naslova, poznata većini boljih pratitelja doku-industrije s ovih područja.

“Autofocus” (Milva film i video, 2013.) jedan je od najnagrađenijih hrvatskih dokumentaraca u povijesti, a metodom skrivene kamere prati posjetitelje ninske crkve svetog Nikole. Film Borisa Poljaka u Francuskoj je u svibnju 2014. osvojio Nagradu za najbolji kratkometražni film.

U ponudi imamo i još jednu doku-poslasticu, a radi se o “U iščekivanju kolovoza” / “Waiting for August” (2014) rumunjske autorice Teodore Ane Mihai. Priču o tinejdžerki Georgiani, koja se mora brinuti o šestero braće i sestre dok njihova majka za kruh zarađuje u inozemstvu, došla je do Posebnog priznanja na Visions du Réelu, također Poljakove godine. Dokumentarac smo u Hrvatskoj najprije gledali u sklopu 12. Zagreb Film Festivalu potkraj 2014. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.