PočetnaVijestiDAFilms.com i Dokumentarni.net: Besplatni "stream" "Autofocusa" i "U iščekivanju kolovoza"

DAFilms.com i Dokumentarni.net: Besplatni “stream” “Autofocusa” i “U iščekivanju kolovoza”

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Autofocus”

Međunarodni festival dokumentarnog filma Visions du Réel i portal DAFilms.com ovog tjedna besplatno prikazuju sedam dokumentaraca s prijašnjih izdanja ovog uglednog švicarskog filmskog događaja.

47. izdanje VDR-a odvijat će se u Nyonu od 15. do 23. travnja ove godine, a u suradnji s DAFilms.com-om, s tog smo potpisa za vas odabrali dva izuzetno zanimljiva naslova, poznata većini boljih pratitelja doku-industrije s ovih područja.

“Autofocus” (Milva film i video, 2013.) jedan je od najnagrađenijih hrvatskih dokumentaraca u povijesti, a metodom skrivene kamere prati posjetitelje ninske crkve svetog Nikole. Film Borisa Poljaka u Francuskoj je u svibnju 2014. osvojio Nagradu za najbolji kratkometražni film.

U ponudi imamo i još jednu doku-poslasticu, a radi se o “U iščekivanju kolovoza” / “Waiting for August” (2014) rumunjske autorice Teodore Ane Mihai. Priču o tinejdžerki Georgiani, koja se mora brinuti o šestero braće i sestre dok njihova majka za kruh zarađuje u inozemstvu, došla je do Posebnog priznanja na Visions du Réelu, također Poljakove godine. Dokumentarac smo u Hrvatskoj najprije gledali u sklopu 12. Zagreb Film Festivalu potkraj 2014. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije