PočetnaVijestiRiječka premijera "Modrog kaveza" u Art-kinu Croatia

Riječka premijera “Modrog kaveza” u Art-kinu Croatia

-

Riječka premijera dokumentarnog filma “Modri kavez” (2015) o životu pomoraca održat će se večeras u 20 sati u Art-kinu Croatia. Premijeri će nazočiti redateljica Bruna Bajić te producentica Žana Bajić.

Autorica dokumentarca nakon trideset godina života u obitelji pomorca te potaknuta ljudima koji žive od mora i za more, snimila je dokumentarni film “Modri kavez” koji otvoreno progovara o dvanaest odabranih priča koje svjedoče o svim tajnama, prednostima i manama, kao i specifičnostima pomoračkog poziva.

Bruna Bajić je magistrica Filma, medijske umjetnosti i animacije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a dosad je snimila više od dvadeset kratkih i srednjometražnih filmova, među ostalim i dokumentarni film o hrvatskom pijanistu Maksimu Mrvici, “Hrvatska rapsodija – Maksim Mrvica” (2012).

“Modri kavez” prvi je hrvatski film s uspješno završenom crowdfunding kampanjom, a uvršten je i među najbolje hrvatske dokumentarne filmove 2015. godine po izboru portala Dokumentarni.net.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Vlad Petri: “Ovo nije samo film o politici, već i o ljudima, prijateljstvu, ljubavi i povezanosti”

Rumunjski redatelj Vlad Petri na skorašnjem će ZagrebDoxu predstaviti svoj novi film, "Između revolucija" (2023).

Hrvatski projekti i filmovi na East Doc Platformu i Oberhausenu

Hrvatska dokumentaristika bit će zastupljena na dva važna filmska programa/manifestacije: East Doc Platformu te 69. Oberhausenu.

“Dokukino Eter”: Novi studentski program u Dokukinu KIC

U suradnji s Klubom studenata FPZG-a i Radio Studentom, zagrebačko Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program "Dokukino Eter".

Nenad Puhovski: “Uvijek smo se trudili na festivalu imati značajan broj hrvatskih filmova”

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski za naš portal najavljuje devetnaesto izdanje najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma.

“Djeca magle” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "Djeca magle" (2021) autorice Diễm Hà Lệ.

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ.

Damir Markovina: “Mostar je iznimno vitalna beštija”

U svom drugom autorskom filmu - "Dezerteri" - Damir Markovina se prisjeća odrastanja u Mostaru i okolnosti odlaska iz grada.

Melita Vrsaljko: “Pruga Knin-Zadar je krik propuštene prilike i izraz besmislenih politika”

Melita Vrsaljko za naš portal govori o svom filmskom prvijencu "Knin-Zadar" (Dinaridi Film, 2023.).

Bogat popratni program 19. ZagrebDoxa

ZagrebDox i ove godine nudi bogat popratni programski sadržaj, koji se sastoji od "masterclassova", panela, posebnih programa itd.

“AHA!”: Nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija na HTV-u

Na Prvom programu HTV-a, 27. ožujka u 20.15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija "AHA!" Tamare Babun i Une Radić.