PočetnaVijestiRiječka premijera "Modrog kaveza" u Art-kinu Croatia

Riječka premijera “Modrog kaveza” u Art-kinu Croatia

|

Riječka premijera dokumentarnog filma “Modri kavez” (2015) o životu pomoraca održat će se večeras u 20 sati u Art-kinu Croatia. Premijeri će nazočiti redateljica Bruna Bajić te producentica Žana Bajić.

Autorica dokumentarca nakon trideset godina života u obitelji pomorca te potaknuta ljudima koji žive od mora i za more, snimila je dokumentarni film “Modri kavez” koji otvoreno progovara o dvanaest odabranih priča koje svjedoče o svim tajnama, prednostima i manama, kao i specifičnostima pomoračkog poziva.

Bruna Bajić je magistrica Filma, medijske umjetnosti i animacije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a dosad je snimila više od dvadeset kratkih i srednjometražnih filmova, među ostalim i dokumentarni film o hrvatskom pijanistu Maksimu Mrvici, “Hrvatska rapsodija – Maksim Mrvica” (2012).

“Modri kavez” prvi je hrvatski film s uspješno završenom crowdfunding kampanjom, a uvršten je i među najbolje hrvatske dokumentarne filmove 2015. godine po izboru portala Dokumentarni.net.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.