Početna Vijesti Riječka premijera "Modrog kaveza" u Art-kinu Croatia

Riječka premijera “Modrog kaveza” u Art-kinu Croatia

-

Riječka premijera dokumentarnog filma “Modri kavez” (2015) o životu pomoraca održat će se večeras u 20 sati u Art-kinu Croatia. Premijeri će nazočiti redateljica Bruna Bajić te producentica Žana Bajić.

Autorica dokumentarca nakon trideset godina života u obitelji pomorca te potaknuta ljudima koji žive od mora i za more, snimila je dokumentarni film “Modri kavez” koji otvoreno progovara o dvanaest odabranih priča koje svjedoče o svim tajnama, prednostima i manama, kao i specifičnostima pomoračkog poziva.

Bruna Bajić je magistrica Filma, medijske umjetnosti i animacije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a dosad je snimila više od dvadeset kratkih i srednjometražnih filmova, među ostalim i dokumentarni film o hrvatskom pijanistu Maksimu Mrvici, “Hrvatska rapsodija – Maksim Mrvica” (2012).

“Modri kavez” prvi je hrvatski film s uspješno završenom crowdfunding kampanjom, a uvršten je i među najbolje hrvatske dokumentarne filmove 2015. godine po izboru portala Dokumentarni.net.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.