Početna Vijesti 63. BFDKF: Novi direktor, širenje regionalnog fokusa i smanjenje broja nagrada

63. BFDKF: Novi direktor, širenje regionalnog fokusa i smanjenje broja nagrada

-

63. izdanje Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma odvijat će se od 20. do 26. ožujka ove godine u Domu omladine Beograd, priopćeno je na konferenciji za novinare održanoj 25. prosinca u srpskoj prijestolnici.

Na istoj je predstavljen i novi umjetnički direktor i selektor festivala, Nenad Popović, koji je na tom mjestu zamijenio Mladena Matičevića. Popović je po struci montažer zaposlen na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti i jedan od ljudi uključenih u organizaciju Festivala europskog dugometražnog dokumentarnog filma Sedam veličanstvenih.

Kao novost ovogodišnjeg programa organizatori su istaknuli izbacivanje eksperimentalne selekcije, smanjenje broja nagrada s 29 na 15, ali i širenje regionalnog odabira na cijelu jugoistočnu Europu. Prijave za festival zaprimat će se isključivo elektronski putem službene stranice festivala.

Podsjetimo, prošle godine na istom su festivalu hrvatski dokumentaristi osvojili pregršt nagrada, od konačnog glasa publike do onih strukovnih.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.