PočetnaVijestiOtvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

|

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda obavještavaju sve domaće produkcije i autore da od 5.1. do 1.3.2021. godine traje rok za podnošenje prijava za selekciju domaćeg (srpskog) natjecateljskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, TV dokumentarnog, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta) 68. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma – Martovskog festivala.

Prijava za festival vrši se isključivo preko službene stranice www.martovski.rs.

Poziv je otvoren i za autore i produkcije iz inozemstva, za selekciju međunarodnog natjecateljskog programa u kategoriji kratkog igranog filma. Producenti ili autori odabranih filmova bit će obaviješteni najkasnije do 12.3. ove godine.

Od prošle godine uvedena je naknada za prijavu filmova (submission fee) u međunarodnoj selekciji, u iznosu od 10 eura. Budući da 67. Martovski festival zbog pandemije koronavirusa nije održan tijekom 2020. godine, u skladu s odlukom Odbora festivala naredno izdanje bit će dvostruko: 67./68. Martovski festival održat će se se od 22. do 28.3.2021. godine. Bit će prikazana kompletna prošlogodišnja natjecateljska selekcija, kao i filmovi koji uđu u program nakon završetka ovogodišnjeg poziva. Nagrade će biti dodijeljene za oba izdanja Martovskog festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program "Filmodrom ljetno kino" Udruge DOKUart.

Riječka premijera “Galeba” u Ljetnom Art-kinu

U Ljetnom Art-kinu 3. srpnja održat će se riječka premijera dokumentarnog filma "Galeb" (Greta Creative Network, 2024.) Davida Lušičića.

Parakartografija Luca Moulleta

U ovom esejističkom serijalu "Mineur/majeur" zavirujemo u opskurne - najčešće kratkometražne i srednjemetražne – ćoškove opusa kanonizovanih reditelja.

“Na Adamantu: Nitko nije savršen”: Prva projekcija ovosezonskog “Slučajnog kina” na Molo longu

Na prvoj projekciji ovosezonskog ciklusa "Slučajnog kina" prikazat će se dokumentarni film "Na Adamantu: Nitko nije savršen" (2023).

7. AJB DOC propituje pojam pravde i pravednosti

Sedmi festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) održat će se od 13. do 17. rujna 2024. godine u Sarajevu.

“C.S.A.: The Confederate States of America” – Ropstvo kao izvor humora

"C.S.A.: The Confederate States of America" Kevin Willmotta, poseban je po tome što pseudodokumentarni film spaja sa spekulativnim žanrom alternativne povijesti.