PočetnaVijestiKrenule prijave za 3. Kratke na brzinu

Krenule prijave za 3. Kratke na brzinu

-

Treće izdanje Revije hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu održat će se od 12. do 15. svibnja 2016. godine u Svetom Ivanu Zelini. Prošle godine u isto vrijeme, u četiri dana prikazano je preko osamdeset ktratkometražnih filmova u natjecateljskom i popratnim programima.

Također, predstavljena je razvojna platforma Croatian Short Pitch, gledali su se izabrani filmovi sa Zagreb Film Festivala – kojemu je čestitan 10. rođendan Kockica i tom prigodom uručena posebna Povelja – i ostvarenja Želimira Žilnika itd.

Revija je, podsjetimo, osnovana s ciljem šire promocije domaće kratkofilmske produkcije te aktualnih kratkometražnih ostvarenja i njihovih autora, dok samu organizaciju potpisuje Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina.

Prijave za treće Kratke na brzinu bit će otvorene do 1. travnja 2016., a iste se zaprimaju isključivo elektronski putem platforme Filmfreeway.com. U glavni natjecateljski program mogu se prijaviti svi igrani, dokumentarni, eksperimentalni i animirani filmovi nastali između 2014. i 2016. godine u maksimalnom trajanju do dvadeset minuta.

Croatian Short Pitch je rezerviran za prijavne projekte u fazi scenarija ili rane predprodukcije (bez snimljenog materijala, testova i sl.), čije predviđeno trajanje također ne prelazi dvadeset minuta.

Žiri će posljednjeg dana festivala, 15. svibnja, najistaknutije filmove nagraditi strukovnim nagradama i posebnim poveljama, a pobjednika CSP-a novčanom nagradom za daljni razvoj projekta te besplatnim najmom profesionalne opreme za snimanje istog. Pobjednički film automatski stječe pravo ulaska u glavni program Revije iduće godine.

Prijave za glavni program su besplatne, a za Croatian Short Pitch plaća se kotizacija od deset dolara po projektu.

Za dodatne informacije o pravilima i postupku prijave, te za samu prijavu posjetite sljedeću poveznicu. Ostala pitanja uputite na službenu email adresu [email protected].


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.