PočetnaVijesti43. Međunarodni Emmyji prema Francuskoj i Južnoj Africi

43. Međunarodni Emmyji prema Francuskoj i Južnoj Africi

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Miners Shot Down”

Međunarodna akademija televizijskih umjetnosti i znanosti (The International Academy of Television Arts & Sciences) svake godine nagrađuje televizijsku izvrsnost izvan granica Sjedinjenih Američkih Država. Tako je bilo i ovog ponedjeljka u njujorškom hotelu Hilton, poprištu dodjele 43. Međunarodnih Emmyja čiju je svečanost vodio egipatski komičar Bassem Youssef.

Dokumentarna ostvarenja zasjala su u dvije glavne kategorije. Međunarodnu nagradu Emmy za umjetnički program (Arts Programming) osvojio je francuski film “The Man Who Saved the Louvre” / “Illustre & Inconnu: Comment Jacques Jaujard a Sauvé le Louvre” (Jean-Pierre Devillers i Pierre Pochard, 2014.) o pojedincima koji su od nacističkih prstiju spasili vrijedne umjetnine iz Louvrea.

Međunarodna nagrada Emmy za najbolji dokumentarni film otišla je put Južne Afrike. “Miners Shot Down” (2014) Rehada Desaija osvrće se na tragične događaje iz 2012. kada su život od strane policije izgubila 34 južnoafrička rudara.

Ostale pobjednike provjerite na službenim stranicama Međunarodnih nagrada Emmy.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.