Početna Vijesti Hajka nakon "Blackfisha" urodila plodom - ukidaju se predstave s kitovima ubojicama

Hajka nakon “Blackfisha” urodila plodom – ukidaju se predstave s kitovima ubojicama

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Blackfish”

Snagu angažiranog dokumentarnog filma u posljednjih je nekoliko godina na svojoj koži možda najviše osjetio američki SeaWorld, američki lanac vodenih parkova s morskim sisavcima.

Ubrzo nakon emitiranja dokumentarnog filma “Blackfish” (2013) Gabriele Cowperthwaite, svjetska javnost promptno je reagirala podigavši obrvu zbog načina tretiranja veličanstvenih kitova ubojica u SeaWorldovim vodenim rezervatima.

Čini se kako je negativan publicitet u suradnji s drastičnim padom posjete napokon urodio plodom pa iz SW-a najavljuju ukidanje predstava s orkama do 2017. godine, prenosi San Diego Union Tribune.

Odluka se trenutno odnosi isključivo na zabavni park u San Diegu u kojem je stacionirano jedanaest od ukupno 23 SW-ove orke. Iz SeaWorlda napominju kako će im u budućnosti cilj biti predstaviti orke u prirodnom oceanskom okruženju, umjesto dosadašnjih predstava s trikovima.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.