PočetnaVijestiProduljene prijave za 12. ZagrebDox

Produljene prijave za 12. ZagrebDox

-

Iz direkcije ZagrebDoxa, čije će se dvanaesto izdanje održavati od 21. do 28. veljače 2016. godine, stiže službena obavijest o produljavanju prijava za najnovije izdanje ove filmske manifestacije. Podsjetimo, prijašnji rok za prijavu filmova plasiranih nakon siječnja 2015., isticao je 15. listopada, dok se najnoviji pomiče za tjedan dana, do 22. listopada 2015. godine. Za filmove u produkciji rok ostaje nepromijenjen (15. studenog).

12. ZagrebDox, službena obavijest za prijavu filmova

Pozivaju se redatelji, producenti, distributeri i ostala ovlaštena tijela da prijave svoje dokumentarne filmove na 12. Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox koji će se održavati u Zagrebu od 21. do 28. veljače 2016.

Prijave se vrše isključivo putem online obrasca.

Festivalski program sastoji se od službene konkurencije, službenog programa (posebni tematski programi) i retrospektiva.

Službena konkurencija sastoji se od međunarodne konkurencije i regionalne konkurencije. U međunarodnoj konkurenciji sudjeluju filmovi iz cijelog svijeta, osim onih koji sudjeluju u regionalnoj konkurenciji.

Pravo sudjelovanja u regionalnoj konkurenciji imaju filmovi producirani ili koproducirani u jednoj od sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Rumunjska.

U službenoj konkurenciji mogu sudjelovati dokumentarni filmovi plasirani nakon 1. siječnja 2015. godine.

Rok za prijavu filmova je 22. listopada 2015. godine (za filmove koji su plasirani nakon siječnja 2015.), odnosno 15. studenoga (za filmove u produkciji). U natjecateljskom programu festivala mogu sudjelovati isključivo filmovi koji nisu prethodno bili prikazani u Hrvatskoj.

Napomena: filmovi u produkciji moraju biti dovršeni najkasnije u siječnju 2016.

Naknada za prijavu se ne plaća.

Pravila prijavljivanja i uvjete sudjelovanja možete pronaći na korisničkim stranicama nakon registracije. Za sva dodatna pitanja obratite se na [email protected] ili na [email protected].


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.