PočetnaVijestiDORF u Zagrebu donosi filmove, promocije knjiga, izložbu koncertnih fotografija...

DORF u Zagrebu donosi filmove, promocije knjiga, izložbu koncertnih fotografija…

-

Prije nekoliko dana objavili smo vijest o nastavku turneje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma – DORF diljem Lijepe naše. Sada je stiglo vrijeme da istu i malo proširimo s konkretnom satnicom i detaljnijim informacijama.

Nakon Cresa i Zagreba, DORF-ov brod uplovit će i u glavni grad Hrvatske, točnije u art caffe Potepuh, od 17. do 19. rujna ove godine.

Za početak zagrebačkog druženja predviđena je izložba koncertnih fotografija nagrađivanog autora Saše Huzjaka, čije je otvaranje predviđeno za četvrtak, 17. rujna u 19 sati.

Nakon toga, od 19:30 sati održat će se Rockmark promocija knjiga o punk glazbi. Na promociji će sudjelovati Aleksandar Dragaš (novinar, izdavač), Davor Viduka (glazbenik, Kawasaki 3P) i Krešimir Blažević (urednik portala Muzika.hr, vlasnik knjižare Rockmark).

Posjetitelji će sve dane na Rockmark štandu moći nabaviti popularne knjige o filmu i glazbi, dok poslije promocije, od 20:30 sati, slijedi regionalna premijera filma Wesa Orsholskog o kultnom britanskom punk sastavu The Damned, “The Damned: Don’t You Wish That We Were Dead” (2015).

Drugog dana, u petak, 18. rujna od 20:30 sati, prikazat će se nagrađivani kratkometražni dokumentarac “Sudar u dvorcu” (2014) autora Arsena Oremovića, o sjajnom glazbeniku Mateju Meštroviću i njegovom sastavu Sudar Percussion. Gost na projekciji biti će i spomenuti vođa SP-a. Nakon hrvatskog dokumentarca slijedi koncert sastava Živa legenda, u okviru najava Karlovačko RockOff festivala.

Posljednji dan DORF-a u Zagrebu, od 19:30 sati, rezerviran je za Rockmark diskusiju na temu HC/undergound scene 80-ih (glazba, knjiga, film), na kojoj sudjeluju Mate Škugor (koncertni promotor), Tomislav Šunjić (izdavač) i Tomislav Vranić (dizajner).

Završni čin zagrebačkog gostovanja predviđen je za 20:30 sati i regionalnu premijeru filma “Salad Days: A Decade of Punk in Washington, DC (1980-90)” (2014., Scott Crawford), fokusiranog na kultne punk sastave Minor Threat, Bad Brains, Fugazi i Rites of Spring.

Ulaz na sve programe je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za 32. Dane hrvatskog filma

Otvorene su prijave za 32. Dane hrvatskog filma, koji će se održati od 15. do 20. svibnja 2023. u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu.

“All the Beauty and the Bloodshed” – Glas kroz fotoaparat

Najnoviji film Laure Poitras, "All the Beauty and the Bloodshed" rastvara život Nan Goldin, poznate američke fotografkinje i aktivistice.

Otvorene prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator

Otvorene su prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator.

Hrvatska koprodukcija u programu 73. Berlinalea

U sklopu ovogodišnjeg Berlinalea, hrvatska će dokumentaristika biti zastupljena s jednim filmom, "Između revolucija" (2023) Vlada Petrija.

“38 at the Garden” – Osjetilo se i u Zagrebu

"38 at the Garden" (2022) debitantskog redatelja Franka Chija bavi se poznatim fenomenom košarkaškog "Linsanityja".

“All That Breathes” – Do neba i nazad

Za Oscara nominirani "All That Breathes" (2022) indijskog filmaša Shaunaka Sena, jedan je od najboljih dokumentaraca 2022. godine.

39. Sundance Film Festival: Velike nagrade doku-žirija filmovima “Going to Mars” i “The Eternal Memory”

Na 39. Sundance Film Festivalu Velike nagrade doku-žirija pripale su filmovima "Going to Mars" i "The Eternal Memory".

Nagrade za hrvatske projekte na industrijskom ogranku 34. Filmskog festivala u Trstu

Na trinaestom izdanju industrijskog programa "When East Meets West" 34. Filmskog festivala u Trstu nagrađena su i dva hrvatska projekta.

Tko će osvojiti ovogodišnjeg kratkometražnog doku-Oscara?

Pogledali smo svih pet ovogodišnjih kandidata za nagradu Oscar u kratkometražnoj konkurenciji dokumentarnog filma.

Poznate (dokumentarne) nominacije 95. Oscara

Poznate su nominacije za 95. nagrade Oscar, čija će se svečanost održati 12. ožujka u losanđeleškom Dolby Theatreu.