PočetnaVijestiDORF u Zagrebu donosi filmove, promocije knjiga, izložbu koncertnih fotografija...

DORF u Zagrebu donosi filmove, promocije knjiga, izložbu koncertnih fotografija…

-

Prije nekoliko dana objavili smo vijest o nastavku turneje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma – DORF diljem Lijepe naše. Sada je stiglo vrijeme da istu i malo proširimo s konkretnom satnicom i detaljnijim informacijama.

Nakon Cresa i Zagreba, DORF-ov brod uplovit će i u glavni grad Hrvatske, točnije u art caffe Potepuh, od 17. do 19. rujna ove godine.

Za početak zagrebačkog druženja predviđena je izložba koncertnih fotografija nagrađivanog autora Saše Huzjaka, čije je otvaranje predviđeno za četvrtak, 17. rujna u 19 sati.

Nakon toga, od 19:30 sati održat će se Rockmark promocija knjiga o punk glazbi. Na promociji će sudjelovati Aleksandar Dragaš (novinar, izdavač), Davor Viduka (glazbenik, Kawasaki 3P) i Krešimir Blažević (urednik portala Muzika.hr, vlasnik knjižare Rockmark).

Posjetitelji će sve dane na Rockmark štandu moći nabaviti popularne knjige o filmu i glazbi, dok poslije promocije, od 20:30 sati, slijedi regionalna premijera filma Wesa Orsholskog o kultnom britanskom punk sastavu The Damned, “The Damned: Don’t You Wish That We Were Dead” (2015).

Drugog dana, u petak, 18. rujna od 20:30 sati, prikazat će se nagrađivani kratkometražni dokumentarac “Sudar u dvorcu” (2014) autora Arsena Oremovića, o sjajnom glazbeniku Mateju Meštroviću i njegovom sastavu Sudar Percussion. Gost na projekciji biti će i spomenuti vođa SP-a. Nakon hrvatskog dokumentarca slijedi koncert sastava Živa legenda, u okviru najava Karlovačko RockOff festivala.

Posljednji dan DORF-a u Zagrebu, od 19:30 sati, rezerviran je za Rockmark diskusiju na temu HC/undergound scene 80-ih (glazba, knjiga, film), na kojoj sudjeluju Mate Škugor (koncertni promotor), Tomislav Šunjić (izdavač) i Tomislav Vranić (dizajner).

Završni čin zagrebačkog gostovanja predviđen je za 20:30 sati i regionalnu premijeru filma “Salad Days: A Decade of Punk in Washington, DC (1980-90)” (2014., Scott Crawford), fokusiranog na kultne punk sastave Minor Threat, Bad Brains, Fugazi i Rites of Spring.

Ulaz na sve programe je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije