Početna Vijesti Još ljetnih dokumentarnih uzbuđenja u Lovranu i Zagrebu

Još ljetnih dokumentarnih uzbuđenja u Lovranu i Zagrebu

-

Naslovna fotografija: Prizor iz dokumentarnog filma “Veruda – film o Bojanu”

Ljetni hrvatski doku-brod uskoro pristaje u dvije važne projekcijske luke. Najprije će u sklopu programa “Liburnia uplovljava” u Lovranu biti prikazani laureati netom završenog 13. Liburnia Film Festivala, dok će Zagreb sredinom rujna već tradicionalno obogatiti raznolik kulturni program pod organizacijskom palicom Festivala dokumentarnog rock filma – DORF.

U subotu, 5. rujna, u lovranskom Hostelu Link, s početkom u 20 sati, projekcijsku salu zauzet će tri ovogodišnja filma nagrađena na 13. LFF-u, i to redom “Goli” (2014., Najbolji dokumentarni film festivala) Tihe K. Gudac, “Lijepo mi je s tobom, znaš” (2015., Nagrada publike) Eve Kraljević te “Veruda – film o Bojanu” (2015., Najbolji regionalni film) Igora Bezinovića.

Što se tiče DORF-a, vinkovački festival na terasu Potepuh bara dovodi “Sudar u dvorcu” (2014) Arsena Oremovića, ali i dvije regionalne premijere: “The Damned: Don’t You Wish That We Were Dead” (2015., Wes Orsholski), film o prvim engleskim pankerima s izdanim albumom te “Salad Days: A Decade of Punk in Washington, DC (1980-90)” (2014., Scott Crawford) koji istražuje ranu pankersku scenu u Washingtonu.

Bit će tu još i izložbi, promocija knjiga i glazbenih nastupa, a cjelokupna DORF-ova veselica potrajat će od 17. do 19. rujna uz slobodan ulaz.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.