PočetnaVijestiNovi dokumentarac Fredericka Wisemana na Kickstarteru

Novi dokumentarac Fredericka Wisemana na Kickstarteru

|

Čovjek bi pomislio kako legendarni američki dokumentarist Frederick Wiseman (“Titicut Follies”, “At Berkeley”, “National Gallery”…) nakon gotovo pedeset godina filmske karijere više neće imati problema sa zatvaranjem financijskih konstrukcija svojih projekata.

Stvarnost se, međutim, poprilično razlikuje od takve brzopotezne percepcije, pa je i Wiseman, kao i njegove brojne redateljske kolege, prisiljen tražiti monetarnu zadovoljštinu na sve popularnijim crowdfunding servisima poput Kickstartera.

Wiseman i njegova produkcijska kompanija Zipporah Films tako su pokrenuli kampanju za prikupljanje sredstava za njegov najnoviji dokumentarni film – “In Jackson Heights” – o živopisnoj i multilkuturalnoj zajednici u njujorškom Queensu (Jackson Heights).

Prvo profesionalno predstavljanje “In Jackson Heightsa”, kako piše Realscreen, dogodilo se prije dva mjeseca na Hot Docsovom Forumu, u trenutku kada je Amerikanac osigurao tek trećinu potrebnog budžeta (750 tisuća dolara).

U međuvremenu su u priču uskočili PBS, Sundance Institute i Ford Institution, što ipak nije bilo dovoljno i za pokrivanje postprodukcijskih i distribucijskih troškova – stvari zbog kojih su se Wiseman i ostatak ekipe obratili dobrim dušama s Kickstartera.

Konačni cilj postavljen je na 75 tisuća dolara, koji bi trebali biti prikupljeni do 20. srpnja ove godine. Ukoliko želite pridonijeti uspješnom završetku samog projekta, škicnite na Kickstarterovu stranicu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.