PočetnaVijestiNovi dokumentarac Fredericka Wisemana na Kickstarteru

Novi dokumentarac Fredericka Wisemana na Kickstarteru

-

Čovjek bi pomislio kako legendarni američki dokumentarist Frederick Wiseman (“Titicut Follies”, “At Berkeley”, “National Gallery”…) nakon gotovo pedeset godina filmske karijere više neće imati problema sa zatvaranjem financijskih konstrukcija svojih projekata.

Stvarnost se, međutim, poprilično razlikuje od takve brzopotezne percepcije, pa je i Wiseman, kao i njegove brojne redateljske kolege, prisiljen tražiti monetarnu zadovoljštinu na sve popularnijim crowdfunding servisima poput Kickstartera.

Wiseman i njegova produkcijska kompanija Zipporah Films tako su pokrenuli kampanju za prikupljanje sredstava za njegov najnoviji dokumentarni film – “In Jackson Heights” – o živopisnoj i multilkuturalnoj zajednici u njujorškom Queensu (Jackson Heights).

Prvo profesionalno predstavljanje “In Jackson Heightsa”, kako piše Realscreen, dogodilo se prije dva mjeseca na Hot Docsovom Forumu, u trenutku kada je Amerikanac osigurao tek trećinu potrebnog budžeta (750 tisuća dolara).

U međuvremenu su u priču uskočili PBS, Sundance Institute i Ford Institution, što ipak nije bilo dovoljno i za pokrivanje postprodukcijskih i distribucijskih troškova – stvari zbog kojih su se Wiseman i ostatak ekipe obratili dobrim dušama s Kickstartera.

Konačni cilj postavljen je na 75 tisuća dolara, koji bi trebali biti prikupljeni do 20. srpnja ove godine. Ukoliko želite pridonijeti uspješnom završetku samog projekta, škicnite na Kickstarterovu stranicu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije