Početna Vijesti "Lastan" otvara festival u New Yorku

“Lastan” otvara festival u New Yorku

-

Dugometražni dokumentarni film “Dragi Lastane!” (2015., Artizana film) redateljice i scenaristice Irene Škorić izabran je u službenu konkurenciju 12. izdanja festivala Bosnian Herzegovinian Film Festival koji se od od 21. do 23. svibnja održava u New Yorku.

“Lastan” se iskristralizirao kao jedini ovogodišnji hrvatski predstavnik, a natjecat će se za glavnu nagradu Golden Apple (Zlatna jabuka).

BHFF se održava u Tribeca Cinemas kinu u vlasništvu legendarnog Roberta De Nira, dok njegovu organizaciju potpisuju dvije neprofitne organizacije: The Academy of Bosnia and Herzegovina (Akademija Bosne i Hercegovine) i Voice of Bosnia and Herzegovina, Inc. (Glas BiH).

Podsjetimo, “Dragi Lastane!” nakon skoro pet desetljeća otkriva identitet mitskog Lastana iz kultnog dječjeg časopisa Modra Lasta, rješavača mnogih tinejdžerskih problema iz doba kada nije postojao Plavi telefon. Prošlogodišnjem ZagrebDoxovom dobitniku Nagrade publike pripala je i dodatna čast večerašnjeg otvorenja 12. BHFF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Tamara Babun: “Projekte, priče i suradnike biram intuitivno”

Tamara Babun za Dokumentarni.net govori o svojem producentsko-poduzetničkom putu, koji će predstaviti na radionici "Distribuiraj to!".

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".