Foto: Kadar iz dokumentarnog filam "Web Junkie"

Simultanom projekcijom dokumentarca “Web Junkie – ovisnici o mreži” / “Web Junkie” (2013) Shosh Shlam i Hille Medalije u šest gradova bivše Jugoslavije u utorak 21. travnja u 20 sati, započinje Dokuvizija, novi partnerski projekt Balkan Documentary Distribution NetworkaBDDN-a.

BDDN je mreža festivala, distributerskih kuća i organizacija u kulturi, fokusirana na distribuciju i promociju kreativnog dokumentarnog filma na teritoriju bivše Jugoslavije kroz prikazivanje, izdavaštvo, edukaciju i gostovanja autora.

Projekt Dokuvizija pokrenut je s namjerom dodatnog povezivanja i razmjene programa između partnera projekta i publike na regionalnoj razini kroz društveno angažirane kreativne dokumentarne filmove.

U projekt su osim Restarta iz Zagreba, uključeni i Petra Pan Film i Demiurg iz Ljubljane, Makedox u Skopju, Dokufest u Prizrenu, FondB92/Festival Slobodna zona u Beogradu i Crnogorski filmski festival/UnderhillFest u Podgorici.

Svakog mjeseca jedan od gradova će ugostiti autora filma ili stručnjaka vezanog za temu dokumentarca te nakon projekcije organizirati diskusiju s publikom. Razgovori će se direktnim streamingom prenositi u svim gradovima, a publika će iz svih partnerskih gradova moći postavljati pitanja i sudjelovati u diskusiji.

Tema prve večeri je ovisnost o internetu, a grad domaćin premijerne projekcije je Podgorica. Nakon filma moderatori će razgovarati Anitom Čudinom iz Splita, sociologinjom i stručnjakinjom za bolesti ovisnosti, ujedno i autoricom projekta istraživanja ovisnosti djece o internetu i Radojem Cerovićem iz Podgorice, psihologom i komunikologom.

U Zagrebu će projekcija biti organizirana u Dokukinu KIC, Preradovićeva 5.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here