PočetnaVijestiBalkanska doku-krema na 10. SEEfestu

Balkanska doku-krema na 10. SEEfestu

-

Dovoljno je i površno pogledati dokumentarni dio programa 10. South East European Film Festivala koji će se od 30. travnja do 7. svibnja održati u Los Angelesu, da biste došli do zaključka kako umjetnička direktorica Vera Mijojlić i selektor Greg Irwin itekako znaju svoj posao.

Ustanovljen prije deset godina kao izbor filmske kuhinje sjecišta europskih kultura, SEEfest se prometnuo u jedan od najznačajnijih američkih godišnjih presjeka celuloidne industrije iz jugoističnog dijela Starog kontinenta.

Kao sjevernoameričke premijere, tamošnjoj publici će se predstaviti i velik broj dokumentarnih naslova s ovih prostora, između ostalog “Polazište za čekanje” (2013) Maše Drndić, “Potrošeni” (2014) Boruta Šeparovića, “Naslovnica” (2014) Silvane Menđušić, “Živan pravi pank festival” (2014) Ognjena Glavonića, “U mraku” (2014) Gorana Stankovića te “Pogrebnik” (2013) Dragana Nikolića.

SEEfest će ove godine u Beverly Hillsu (Writers Guild Theater) javnosti predstaviti 46 filmova različitih rodova, koji će među sobom dijeliti Bridging the Borders nagradu (filmovi koji potiču zbližavanje različitih kultura), Nagradu publike, Nagradu za najbolji dokumentarni film, Nagradu za najbolji debitantski film, Nagradu za najbolji kratkometražni igrani film, Nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarni film te Nagrade za najbolju kameru, kako u dokumentarnoj, tako i u igranoj konkurenciji.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije