PočetnaVijesti"Sudar u dvorcu" nominiran za Independent Music Awards

“Sudar u dvorcu” nominiran za Independent Music Awards

-

Hrvatski dokumentarni film “Sudar u dvorcu” (2014) Arsena Oremovića, nastao u produkciji Interfilma i Karpo Medije, nominiran je za četrnaestu po redu američku nagradu Independent Music Awards u kategoriji Video programa (duga forma).

IMA-u je 1999. godine osnovala glazbena grupacija Music Resource Group (MRG), a pod svojim nominacijsko-nagradnim kišobranom okuplja najbolje međunarodne indie umjetnike u više od osamdeset kategorija: najbolji album, pjesma, EP, producent itd.

Uz stručni žiri, u kojem će sjediti neka planetarno poznata imena poput Suzanne Vege i Weird Ala Yankovica, o pobjedniku će zasebno odlučivati i publika koja svoj glas željenom favoritu može udijeliti do 31. srpnja ove godine.

“Sudar u dvorcu”, film o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje, kao i njegovoj neobičnoj vlasnici, portal Dokumentarni.net uvrstio je među deset najboljih hrvatskih dokumentaraca 2014. godine.

Sudar Percussion i Matej Meštrović zaradili su također IMA nominacije u kategorijama najboljeg instrumentalnog albuma (“Eat Suite”), produkcije (Branimir Mihaljević), omota (Sergej Bulić), postera (Sergej Bulić) i proizvoda (Sergej Bulić za Eat Suite shaker).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije