PočetnaVijesti"Sudar u dvorcu" nominiran za Independent Music Awards

“Sudar u dvorcu” nominiran za Independent Music Awards

|

Hrvatski dokumentarni film “Sudar u dvorcu” (2014) Arsena Oremovića, nastao u produkciji Interfilma i Karpo Medije, nominiran je za četrnaestu po redu američku nagradu Independent Music Awards u kategoriji Video programa (duga forma).

IMA-u je 1999. godine osnovala glazbena grupacija Music Resource Group (MRG), a pod svojim nominacijsko-nagradnim kišobranom okuplja najbolje međunarodne indie umjetnike u više od osamdeset kategorija: najbolji album, pjesma, EP, producent itd.

Uz stručni žiri, u kojem će sjediti neka planetarno poznata imena poput Suzanne Vege i Weird Ala Yankovica, o pobjedniku će zasebno odlučivati i publika koja svoj glas željenom favoritu može udijeliti do 31. srpnja ove godine.

“Sudar u dvorcu”, film o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje, kao i njegovoj neobičnoj vlasnici, portal Dokumentarni.net uvrstio je među deset najboljih hrvatskih dokumentaraca 2014. godine.

Sudar Percussion i Matej Meštrović zaradili su također IMA nominacije u kategorijama najboljeg instrumentalnog albuma (“Eat Suite”), produkcije (Branimir Mihaljević), omota (Sergej Bulić), postera (Sergej Bulić) i proizvoda (Sergej Bulić za Eat Suite shaker).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.