PočetnaVijesti"The Emperor's Naked Army Marches On" ovog vikenda u Dokukinu KIC

“The Emperor’s Naked Army Marches On” ovog vikenda u Dokukinu KIC

-

Program “Hall of Fame” u zagrebačkom Dokukinu KIC nastavlja se s japanskim dokumentarcem “The Emperor’s Naked Army Marches On” / “Yuki Yukite shingun” (1987) Kazuoa Hare.

Višestruko nagrađivani film o veteranu Drugog svjetskog rata Kenzou Okuzaki, koji javnosti pokušava približiti nepotrebnu smrt dvojice vojnika iz njegove nekadašnje jedinice stacionirane u Novoj Gvineji, poznati dokumentarist Errol Morris uvrstio je u svojih pet najomiljenijih filmova svih vremena.

Dokumentarac je na rasporedu u subotu, 28. ožujka s početkom u 21 sat i slobodan ulaz, a naš ga je Velimir Grgić, vrsni poznavatelj japanske kulture, apostrofirao kao jednog od najboljih nefikcijskih uradaka iz Zemlje izlazećeg sunca.

Od četvrtka, 26. ožujka (21 sat), Dokukino počinje prikazivati i “Maidan” (2014) Sergeja Loznice, a prije “Emperora”, u subotu (19 sati), moći ćete popratiti i film o glazbenicima koji pokušavaju pomiriti roditeljstvo i vlastiti poziv, “Brinite s nama” / “Come Worry with Us” (2013., Helene Klodawsky). Spomenuti uradak na repertoar dolazi u suradnji s festivalom Vox Feminae.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije