PočetnaVijestiPet DORF-ovih dokumentaraca na Klasik TV-u

Pet DORF-ovih dokumentaraca na Klasik TV-u

-

Naslovna fotografija: Prizor iz dokumentarnog filma “Punčke”

Paralelno s početkom DORF tjedna, na Klasik TV-u započinje i mini-ciklus istaknutih glazbenih dokumentaraca s proteklih izdanja poznatog hrvatskog Festivala dokumentarnog rock filma. Televizijsko je to zagrijavanje za skorašnje rezanje uvodne vrpce s 9. DORF-a koji će se od 12. do 15. ožujka održavati u Vinkovcima, Osijeku i Vukovaru.

Od ponedjeljka do srijede (9. – 11. ožujka), nakon ponoći, bit će prikazano ukupno pet filmova, a najprije premijera prošlogodišnjeg pobjednika, dokumentarca o bosanskohercegovačkom glazbeniku Damiru Avdiću, “Damir Avdić – Pravi čovjek za kapitalizam” (2013., Dušan Moravec).

Dan kasnije na program dolaze “Oči u magli” (2005., Nino i Jadranko Pongrac), film o osnivaču diskografske kuće Slušaj Najglasnije, Zdenku Franjiću te dokumentarni portret vinkovačke hip-hop scene, “Hip hop u Vinkovcima” (2014), grupe studenata iz Hrvatske i Srbije.

Srijeda, 11. ožujka, rezervirana je za “Punčke” (2013) Filipa Meštrovića i Marinka Marinkića o istoimenom ženskom bendu, dok će isti dan biti prikazan i “Bože čuvaj Le Zbor” (2009., Dalija Pintarić i Lora Šuljić), nefikcijski dokument prvog sudjelovanja jednog LGBT zbora iz ovog dijela Europe na Festivalu lezbijskih i gej zborova Various Voices u Londonu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije