PočetnaVijestiPočetkom kolovoza u Opatiji kreće Solo Positivo Film Festival

Početkom kolovoza u Opatiji kreće Solo Positivo Film Festival

-

Foto: Solo Positivo Film Festival

Nakon pet godina u Paklenici, festival glazbenog dokumentarnog filma Starigrad Paklenica Film Festival mijenja lokaciju, ali i sam naziv.

Organizatori festivala odlučili su bazu premjestiti u Opatiju, a festival prekrstiti u Solo Positivo Film Festival, koji će programsku koncepciju bazirati na deset cjelovečernjih te isto toliko kratkometražnih glazbenih dokumentaraca.

Ovogodišnji selektor SPFF-a bit će redatelj Zoran Pezo, a direktor festivala Admir Ćulumarević najavio je svirke po cijeloj Opatiji, kao i više projekcijskih lokacija (ljetna pozornica, Villa Angiolina te paviljon Šporer).

“Nije to bila nimalo laka odluka nakon svih fantastičnih trenutaka proživljenih u Paklenici, no tu dobru i pozitivnu energiju koju smo otkrili prije pet godina sada smo pronašli u Opatiji”, izjavio je Ćulumarević na predstavljanju Solo Positivo Film Festivala koji je uvršten u program Randez- Vous: Festival of France in Croatia 2015. Isti će ove godine u suradnji s odabranim hrvatskim festivalima provesti Veleposlanstvo Republike Francuske u Hrvatskoj.

SPFF će se održati od 1. do 6. kolovoza ove godine u Opatiji, dok će kompletan program i sastav žirija javnosti biti predstavljen krajem svibnja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije