Početna Vijesti Počinje novi ciklus Filmske škole Kinokluba Zagreb

Počinje novi ciklus Filmske škole Kinokluba Zagreb

-

Kinoklub Zagreb poziva sve zainteresirane na uvodno predavanje novog ciklusa Filmske škole koje će se održati u četvrtak, 26. veljače u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14.

Filmska škola Kinokluba Zagreb s prvim će predavanjem krenuti 3. ožujka 2015. u 19 sati, a radi se o početničkoj radionici scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže na kojoj polaznici uz teoriju filma, prolaze i kroz cijeli proces produkcije i postprodukcije igranog filma. U suradnji s mentorima predavačima, polaznici u grupama razvijaju vlastitu ideju u scenarij, snimaju te montiraju sliku i zvuk u svoj prvi kratkometražni igrani film.

Radionica traje dva i pol mjeseca, a nastava se održava utorkom i četvrtkom u večernjim satima. Škola je podijeljena u tri dijela: scenarij i režija; kamera i rasvjeta te montaža. Prvi dio – scenarij i režiju, predaje redatelj Mladen Burić koji je diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za kameru i rasvjetu zadužen je Almmir Fakić, akademski filmski i TV snimatelj, dok znanje o tajnama sklapanja kadrova širi montažer Jan Klemsche.

Nakon položenog komisijskog ispita slijedi podjela diploma i projekcija filmova snimljenih na radionici. Po završetku Filmske škole polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb što im omogućuje korištenje opreme KKZ-a za realizaciju njihovih budućih filmskih amaterskih uradaka.

Članovi KKZ-a mogu koristiti sve produkcijske uvjete Kinokluba Zagreb, kao i pohađati napredne radionice koje su za njih besplatne. Radionice scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog i eksperimentalnog filma samo su neke od njih, a vode ih renomirani predavači i filmski autori.

Cijena škole iznosi 800 kuna, što predstavlja godišnju članarinu u KKZ-u.

Detaljnije potražite na službenim stranicama Kinokluba Zagreb, kao kao i na Facebooku KKZ-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Usidjelice” – Udaja kao imperativ

Problemsko središte filma "Usidjelice" jest jedna od nevolja suvremene Kine - danas je u toj zemlji 30 milijuna (!) muškaraca više nego žena.

“All In: The Fight for Democracy” – Pokret koji je prelomio izbore

Trumpovi simpatizeri vjerojatno će "All In: The Fight for Democracy" (2020) otpisati kao jeftinu propagandu usmjerenu protiv njih samih.

Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata uz buket filmova za 8. mart

S Međunarodnim danom žena pred vratima, Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata u zagrebačkoj Preradovićevoj 5.

Etnografija nadrealnog filmskog eksperimenta

Na 50. IFFR-u (1. - 7. veljače), u Tiger Short selekciji prikazana su četiri etnofikcijska i eksperimentalno-dokumentarna naslova.

“Usidjelice” u hrvatskim kinima

U hrvatska kina dolazi dokumentarni film "Usidjelice" (2019) izraelskih dokumentaristica Shosh Shlam i Hille Medalije.

Al Jazeera Balkans: “Galeb” i “Kuća Male Zvijezde”

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans prikazat će se između ostalih dokumentarni filmovi "Galeb" i "Kuća Male Zvijezde".

“What Would Sophia Loren Do?” – Putevima Sophije Loren

"What Would Sophia Loren Do?" Rossa Kauffmana spaja dva naizgled nespojiva života - Sophije Loren i "obične" Italoamerikanke Nancy Kulik.

Objavljeni rezultati 6. Scenarističkog programa “Krsto Papić”

Objavljeni su rezultati 6. Scenarističkog programa "Krsto Papić" Društva hrvatskih filmskih redatelja.

“Cheer” – Masterclass o sportu van radara

"Cheer" (2020) Grega Whiteleyja nije "Last Chance U", ali to niti ne treba biti.

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.