PočetnaVijestiPočinje novi ciklus Filmske škole Kinokluba Zagreb

Počinje novi ciklus Filmske škole Kinokluba Zagreb

-

Kinoklub Zagreb poziva sve zainteresirane na uvodno predavanje novog ciklusa Filmske škole koje će se održati u četvrtak, 26. veljače u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14.

Filmska škola Kinokluba Zagreb s prvim će predavanjem krenuti 3. ožujka 2015. u 19 sati, a radi se o početničkoj radionici scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže na kojoj polaznici uz teoriju filma, prolaze i kroz cijeli proces produkcije i postprodukcije igranog filma. U suradnji s mentorima predavačima, polaznici u grupama razvijaju vlastitu ideju u scenarij, snimaju te montiraju sliku i zvuk u svoj prvi kratkometražni igrani film.

Radionica traje dva i pol mjeseca, a nastava se održava utorkom i četvrtkom u večernjim satima. Škola je podijeljena u tri dijela: scenarij i režija; kamera i rasvjeta te montaža. Prvi dio – scenarij i režiju, predaje redatelj Mladen Burić koji je diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za kameru i rasvjetu zadužen je Almmir Fakić, akademski filmski i TV snimatelj, dok znanje o tajnama sklapanja kadrova širi montažer Jan Klemsche.

Nakon položenog komisijskog ispita slijedi podjela diploma i projekcija filmova snimljenih na radionici. Po završetku Filmske škole polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb što im omogućuje korištenje opreme KKZ-a za realizaciju njihovih budućih filmskih amaterskih uradaka.

Članovi KKZ-a mogu koristiti sve produkcijske uvjete Kinokluba Zagreb, kao i pohađati napredne radionice koje su za njih besplatne. Radionice scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog i eksperimentalnog filma samo su neke od njih, a vode ih renomirani predavači i filmski autori.

Cijena škole iznosi 800 kuna, što predstavlja godišnju članarinu u KKZ-u.

Detaljnije potražite na službenim stranicama Kinokluba Zagreb, kao kao i na Facebooku KKZ-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije