PočetnaVijestiU Studentskom centru presjek AV produkcije Kinokluba Zagreb

U Studentskom centru presjek AV produkcije Kinokluba Zagreb

|

MM centar zagrebačkog Studentskog centra ugostit će sutra, 14. veljače s početkom u 15 sati, godišnju smotru AV produkcije Kinokluba Zagreb.

Smotra će ponuditi amaterska ostvarenja iz prošle godine, a među 81 filmom naći će se i dva dugometražna dokumentarna naslova. Program je podijeljen u sedam različitih slotova (12h, 13h, 15h, 17h, 19h, 21h i 23h), dok je svečano otvaranje predviđeno za 21 ast. Prva dva bloka u 12 i 13 sati održat će se u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14.

Najboljem celuloidnom djelu bit će uručena Nagrada Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film, o čemu će odlučivati žiri u sastavu: dr. sc. Nikica Gilić, filmolog; Jasna Žmak, dramatičarka i dramaturginja te Luka Ostojić, novinar i kritičar.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.