Početna Vijesti Prijavite svoj projekt na platformu REFINERI

Prijavite svoj projekt na platformu REFINERI

-

Riječka Udruga UKUS, pokretač platforme REFINERI, jučer je raspisala natječaj za osam originalnih autorskih projekata (hrvatskih i inozemnih) koji će se razvijati na cjelogodišnjoj platformi posvećenoj hibridnom AV stvaralaštvu.

Na REFINERI 2015 se mogu prijaviti različiti umjetnici – amateri i profesionalci – koji naginju prema filmu, ali koji nužno ne završavaju na granicama tog medija.

Platforma uključuje radionicu te cjelogodišnji konzalting, mentoriranje, prezentaciju, finalizaciju i distribucijski plan hibridnih autorskih radova. Pri odabiru naglasak će biti na konceptu i autorskoj viziji, originalnosti i inovativnosti pristupa.

REFINERI 2015 će biti podijeljen u tri sesije. Prva je na programu od 20. do 24. travnja, dok će u sklopu druge sesije, u srpnju, biti odabrana četiri projekta koja će sudjelovati u radu međunarodne radionice za razvoj dokumentarnoga filma Ex Oriente Film u organizaciji Instituta dokumentarnoga filma (IDF) iz Praga. Treća se sesija održava u prosincu.

Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015., dok će rezultati biti objavljeni ped dana nakon njegovog zaključenja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.