PočetnaVijestiTerrence Malick priprema dokumentarac o početku vremena

Terrence Malick priprema dokumentarac o početku vremena

|

Foto: Michael Brown

Cijenjeni redatelj svevremenskog “The Thin Red Linea” (1998), Terrence Malick, u karijeri nije snimio previše filmova. Ali kad proslavljeni filmaš zagrije redateljsku stolicu – onda je to prvorazredna svjetska vijest. Za nas koji pratimo nefikcijsku industriju još je važnija informacija o njegovom novom, u ovom slučaju dokumentarnom projektu.

Malick bi do 2016. godine trebao završiti film po imenu “Voyage of Time”, o kojem se donedavno nije previše znalo – tek kako će istraživati vrijeme od samog početka svemira, a naracijski VO predvoditi Brad Pritt.

Proširenje sinopsisa u obliku službene obavijesti iz “Voyageovog” produkcijskog tima napokon je obasjalo malo svjetla na radnju najsvježijeg Malickovog uratka. “Voyage of Time” bi trebao aterirati na sam početak postojanja svemira, prateći njegov životni ciklus od rađanja do konačnog uništenja. Bit će riječi i o duhovnosti, znanosti i ostalim važnim trenucima koji su ljudsku rasu doveli do trenutnog stupnja razvoja.

U pripremi su dvije verzije samog dokumentarca: 40-minutna IMAX varijanta s Pittom kao naratorom te dugometražna 35-milimetarska, koju će glasovno podupirati Cate Blanchett.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

17. Subversive Film Festival: “Zemlja za nas” – Bez motike nema kruha

"Zemlja za nas", cjelovečernji prvenac Karle Crnčević, otpočinje razmjerno tajanstveno, sugerirajući ulazak u kakav svijet misterija...

“Crna kutija: Dnevnici” Shiori Ito najbolji dokumentarni film 17. Subversive Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada "Wild Dreamer Dragan Rubeša", u subotu je završeno sedamnaesto izdanje Subversive Film Festivala.

17. Subversive Film Festival: “Soundtrack za državni udar” – (De)džezifikacija Konga

"Soundtrack za državni udar" (2024) je impresivan film koji se može uvrstiti među najviša dostignuća svetske dokumentaristike tekuće dekade.

Zlatna palma za film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” Nebojše Slijepčevića!

Igrani film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" Nebojše Slijepčevića osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratkometražni film 77. Cannesa!

17. Subversive Film Festival: “Moj ukradeni planet” – Nakon revolucije

"Moj ukradeni planet" sjetan je film, natopljen s mnogo gorčine, jer je autorica u svojoj domovini Iranu provela više od četrdeset godina.

17. Subversive Film Festival: “Stanari” – Tri sprovoda i dva štrajka glađu

"Stanari" / "The Flats" (2024) Alessandre Celesije, usmjereni su na posljedice Nevolja (The Troubles / Na Trioblóidi), kako ih zovu u Irskoj.

Renata Poljak: “Imamo dokumentarna svjedočenja o ženama strašne snage”

Renata Poljak je na 20. ZagrebDoxu, u sklopu Regionalne konkurencije, predstavila svoj najnoviji film, "Šume šume" (2024).

Tri dana dokumentaraca na 18. Vox Feminae Festivalu

Tri dana filmskog programa 18. Vox Feminae Festivala donosi raznoliku selekciju filmova koji se bave temama rodne ravnopravnosti, seksualnosti i ženskog nasljeđa.

Niz hrvatskih dokumentaraca i projekata na 17. Beldocsu

Na ovogodišnjem, 17. Beldocsu (22. - 29. svibnja), bit će prikazan cijeli niz hrvatskih dokumentarnih filmova.

17. Subversive Film Festival: “Favoriten” – Gospođa Idiskut i njeno odeljenje

"Favoriten" (2024) austrijske autorke Ruth Beckermann, prati jedno odeljenje najveće osnovne škole u bečkoj četvrti Favoriten.