PočetnaNajavePet regionalnih projekata na ZagrebDox Prou

Pet regionalnih projekata na ZagrebDox Prou

|

Trinaest projekata, među kojima i pet s područja bivše Jugoslavije, izabrano je u službeni program (radionice i pitching forum) ovogodišnjeg ZagrebDox Proa.

Industrijski dio 11. ZagrebDoxa objedinit će trodnevnu radionicu za spomenute projekte u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum za potencijalne financijske dobročinitelje, distributere i TV urednike te Dan međunarodne suradnje na kojem će doku-profesionalci moći razmijeniti svoja mišljenja i iskustva.

Zagrebačku radionicu vodit će Leena Pasanen i Stefano Tealdi, a pohodit će je “Srbenka” (Restart) Nebojše Slijepčevića, “Rode” (Antitalent Produkcija) Tomislava Jelinčića, “Slatko od Ništa” (Anti-Absurd / Dribbling Pictures / La Bête) Borisa Mitića, “Zašto je Dragan napravio orkestar” (Lidia Teleki) Nikole Spasića te “Zid smrti, i tako to” (Horopter) Mladena Kovačevića.

Pitching forum će se održati 26. veljače s početkom u 10 sati u Cineplexxu Centru Kaptol, a bit će otvoren za javnost.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.