PočetnaVijestiAmy Berg počela snimati serijal o nemirima u Fergusonu

Amy Berg počela snimati serijal o nemirima u Fergusonu

|

Za Oscara nominirana redateljica Amy Berg (“Deliver Us from Evil”, 2006.) te glumci Nate Parker i Matthew Cooke udružili su snage kako bi napravili dokumentarni serijal o “krizi afroameričkog muškarca” u Sjedinjenim Američkim Državama.

Povod novom projektu višestruko nagrađivane autorice nedavne su smrti mladih crnaca od strane američke policije, napose incident u kojem je život u Fergusonu izgubio Michael Brown. No, mladićev slučaj nipošto nije izoliran slučaj, a teško je i pobrojati slične incidente samo u posljednjih nekoliko godina.

Financiranje ovakvih projekata je konstantan hod po trnju, čak i u mnogostruko bogatijoj Americi. Zato su autori otvorili Indiegogo stranicu na kojoj im i Vi možete olakšati troškovni teret samog snimanja. Do kraja kampanje preostalo je još petnaest dana, a ukupno je prikupljeno 75 posto željenog iznosa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.