PočetnaVijestiPrijave za 4. East Doc Platform traju do 1. prosinca

Prijave za 4. East Doc Platform traju do 1. prosinca

|

Češki Institut dokumentarnog filma poziva sve filmaše s ovih prostora da prijave svoj projekt na 4. East Doc Platform, najveći događaj takve vrste u ovom dijelu Europe koji će se od 2. do 8. ožujka 2015. održavati u Pragu.

EDP okuplja dokumentarne profesionalce na jednom mjestu, nudeći različita predavanja, pitchinge, radionice i, generalno, priliku za toliko bitni networking s kolegama dokumentaristima ali i potencijalnim kupcima njihovih filmova.

Ove godine u Pragu se očekuje četristotinjak gostiju, uključujući sedamdesetak važnih festivalskih programskih direktora, kupaca, distributera i prodajnih agenata.

Pobjednički film (East Doc Platform Award), točnije projekt u razvoju, dobit će financijsku potporu od 7500 eura. Organizatori su u potrazi za minimalno srednjemetražnim dokumentarnim djelima (duljim od 52 minute) s naglašenim socijalnim i političkim aganžmanom. Prijave traju do 1. prosinca ove godine, a detalje možet pročitati na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.