PočetnaVijestiOtvorene prijave za ZagrebDox Pro

Otvorene prijave za ZagrebDox Pro

-

Najugledniji dokumentarni filmski festival na ovim prostorima, ZagrebDox, otvorio je prijave za svoj industrijski dio programa pod nazvom ZagrebDox Pro koji će trajati od 23. do 27. veljače 2015. godine. Prijave se primaju do 15. prosinca 2014. godina. Prijavnicu potražite na sljedećoj poveznici, a za sve detaljnije informacije posjetite službenu stranicu ZagrebDoxa.

Iz službenog priopćenja ZagrebDoxa:

ZagrebDox Pro je petodnevni program koji objedinjuje trodnevnu radionicu za dvanaest dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavjaju javnosti i potencijalnim financijerima i distributerima, te Dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije.

Tog dana sudionici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Leena Pasanen i Stefano Tealdi mentori su radionice i moderatori pitching foruma.

Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem.

Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s područja dokumentaristike te unutar grupe. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i producenti. U pojedinim slučajevima moguće je da se projektnim timovima pridruže scenarist, snimatelj ili montažer. Projektni timovi obično se sastoje od dva, ali mogu imati i do tri člana.

Mogu se prijaviti kreativni dokumentarci u različitim fazama razvoja i produkcije. Projekti koji se bliže završetku i projekti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije koji se tematski bave regijom i/ili projekti koji traže koproducenta iz jedne od tih zemalja, imaju prednost u odabiru.

Na pitching forumu mogu sudjelovati samo oni članovi projektnog tima koji su sudjelovali na cijeloj radionici.

ZagrebDox Pro sudionicima nastoji stvoriti priliku i/ili pomoći:

– u individualnom radu na razvoju projekta s iskusnim profesionalcima
– u predstavljanju projekta TV urednicima, prodajnim predstavnicima, distributerima, filmskim fondovima i predstavnicima festivala iz Europe, Amerike itd. na pitching forumu i individualnim sastancima
– u razmjeni mišljenja i ideja od stručnjaka s drugih područja djelatnosti koja mogu biti bliska dokumentarizmu
– predstavljanjem studija slučaja uspješnih dokumentaraca
– u umrežavanju s kolegama iz drugih disciplina
– u informiraju o najnovijim tehnoloških razvojima
– promidžbom njihovih projekta tijekom produkcije i plasmana.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.