PočetnaVijestiKrajem mjeseca počinje uvodno predavanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

Krajem mjeseca počinje uvodno predavanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

-

Iz Kinokluba Zagreb pozivaju sve zainteresirane za njihovu Filmsku školu na uvodno predavanje koje će se održati u četvrtak 30. listopada 2014. godine u 19 sati, u sklopu kino dvorane Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14. Filmska škola krenut će prvim predavanjem 4. studenog 2014. godine u 19 sati.

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže koja je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Polaznici radionice uz teoriju filma prolaze i kroz cijeli proces produkcije i postprodukcije igranog filma. U suradnji s mentorima predavačima, polaznici u grupama razvijaju vlastitu ideju u scenarij, snimaju te montiraju sliku i zvuk u svoj prvi kratkometražni igrani film.

Radionica traje dva mjeseca a nastava se održava utorkom i četvrtkom u večernjim satima. Škola je podijeljena u tri dijela: scenarij i režija; kamera i rasvjeta te montaža. Prvi dio – scenarij i režiju, predaje redatelj Mladen Burić koji je diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za kameru i rasvjetu pzadužen je Almmir Fakić, akademski filmski i TV snimatelj, dok znanje o montaži prenosi montažer Jan Klemsche.

Nakon položenog komisijskog ispita slijede podjela diploma i projekcija filmova snimljenih na radionici. Po završetku Filmske škole polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb što im omogućuje korištenje opreme KKZ-a za realizaciju njihovih budućih filmskih amaterskih uradaka. Članovi KKZ-a mogu koristiti sve produkcijske uvjete Kinokluba Zagreb, kao i pohađati napredne radionice koje su za članove besplatne.

Radionice scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog i eksperimentalnog filma samo su neke od njih, a vode ih renomirani predavači i filmski autori. Članovi KKZ-a svojim su filmovima sudjelovali na mnogim hrvatskim i stranim festivalima i revijama, a Kinoklub Zagreb ima tradiciju bavljenja amaterskim filmom dugu osamdeset i šest godina što ga čini najdugovječnijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.