PočetnaVijestiKrajem mjeseca počinje uvodno predavanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

Krajem mjeseca počinje uvodno predavanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

|

Iz Kinokluba Zagreb pozivaju sve zainteresirane za njihovu Filmsku školu na uvodno predavanje koje će se održati u četvrtak 30. listopada 2014. godine u 19 sati, u sklopu kino dvorane Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14. Filmska škola krenut će prvim predavanjem 4. studenog 2014. godine u 19 sati.

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže koja je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Polaznici radionice uz teoriju filma prolaze i kroz cijeli proces produkcije i postprodukcije igranog filma. U suradnji s mentorima predavačima, polaznici u grupama razvijaju vlastitu ideju u scenarij, snimaju te montiraju sliku i zvuk u svoj prvi kratkometražni igrani film.

Radionica traje dva mjeseca a nastava se održava utorkom i četvrtkom u večernjim satima. Škola je podijeljena u tri dijela: scenarij i režija; kamera i rasvjeta te montaža. Prvi dio – scenarij i režiju, predaje redatelj Mladen Burić koji je diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za kameru i rasvjetu pzadužen je Almmir Fakić, akademski filmski i TV snimatelj, dok znanje o montaži prenosi montažer Jan Klemsche.

Nakon položenog komisijskog ispita slijede podjela diploma i projekcija filmova snimljenih na radionici. Po završetku Filmske škole polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb što im omogućuje korištenje opreme KKZ-a za realizaciju njihovih budućih filmskih amaterskih uradaka. Članovi KKZ-a mogu koristiti sve produkcijske uvjete Kinokluba Zagreb, kao i pohađati napredne radionice koje su za članove besplatne.

Radionice scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog i eksperimentalnog filma samo su neke od njih, a vode ih renomirani predavači i filmski autori. Članovi KKZ-a svojim su filmovima sudjelovali na mnogim hrvatskim i stranim festivalima i revijama, a Kinoklub Zagreb ima tradiciju bavljenja amaterskim filmom dugu osamdeset i šest godina što ga čini najdugovječnijim amaterskim kinoklubom u jugoistočnoj Europi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

5. Nagrada Dokumetar: “Valerija” Sare Jurinčić najbolji hrvatski dokumentarac 2023. godine

"Valerija" Sare Jurinčić osvojila je Dokumetar za najbolji hrvatski dokumentarni film 2023. godine.

“Buena Vista Social Club” – Druga prilika za vječnost

U četvrtom nastavku "Rockdocsa" pišemo o dokumentarcu "Buena Vista Social Club" (1999) Wima Wendersa.

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.