PočetnaVijestiJakov Sedlar predstavio film "Što Ana Frank znači danas?"

Jakov Sedlar predstavio film “Što Ana Frank znači danas?”

-

The Hollywood Reporter donosi priču o našem redatelju Jakovu Sedlaru i njegovom najnovijem filmu, mješavini dokumentarca i drame pod nazivom “Što Ana Frank znači danas?” (Menorah Film), koji je prošle godine od HAVC-a dobio 160 tisuća kuna potpornih kuna za razvoj projekta.

Sedlar film režira zajedno sa svojim sinom Dominikom, a glavna misao vodilja iza cjelokupnog projekta stoji približavanje života i tragične smrti Ane Frank široj arapskoj publici. U sklopu tog cilja Sedlarovi su angažirali šest palestinskih dječjih glumaca, starih između 12 i 14 godina, koji će glumiti Anu, a ideja za realiziranje prve arapske verzije priče o Anni Frank Sedlaru je došla od kazališnog producenta Jaacova Agmona, koji je sličnu stvar želio napraviti u izraelskom teatru.

“Možda nekome možemo otvoriti oči. Umjetnost ne može promijeniti cijeli svijet, ali mi možemo pomoći u njegovom malo boljem razumijevanju. Film je na arapskom jeziku, a sama ta činjenica znači da možemo učiniti nešto kako bi pokazali da ne smijemo ponavljati povijest”, rekao je Sedlar za The Hollywood Reporter.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.