PočetnaVijesti"Pervertitov vodič kroz ideologiju" za kraj sezone u Dokukinu

“Pervertitov vodič kroz ideologiju” za kraj sezone u Dokukinu

-

Na oproštaju od sezone 2013/2014 Dokukino nudi film “Pervertitov vodič kroz ideologiju” / “The Pervert’s Guide to Ideology” (2012) redateljice Sophie Fiennes.

“Ideologija” je svojevrstan nastavak “Pervetitovog vodiča kroz film” / “The Pervert’s Guide to Cinema” (2006) u kojem slovenski filozof Slavoj Žižek umjesto vlastitih filmskih teorija govori o ideologiji koja nas posvuda okružuje.

Žižek je na svoj dobro poznat način uspio ispreplesti kapitalizam, Travisa Bicklea, Coca Colu i mnoštvo drugih popularnih referenci u još jednom ostvarenju koje je zaintrigiralo čitavi svijet. “Pervertitov vodič kroz ideologiju” moći ćete pogledati od 25. do 27. lipnja, s tim da projekcije u srijedu i petak počinju u 21, a ona u četvrtak u 19 sati.

Posljednji trzaji dokumentaraca u Dokukinu Grič ne znače i kraj nefikcijske umjetnosti u Zagrebu, pa tako iz Restarta javljaju o dokumentarnim filmovima na ljetnoj pozornici kina Tuškanac koje ćete moći pogledati u sklopu programa Zagrebačkog kulturnog ljeta. Više informacija potražite na službenoj stranici ZgKula.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.