PočetnaVijesti16. Škola medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić' počinje krajem kolovoza

16. Škola medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’ počinje krajem kolovoza

-

U Trakošćanu će se od 20. do 30. kolovoza odžati 16. Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” koju u suradnji s Hrvatskom kinotekom organizira Hrvatski filmski savez.

Škola traje deset radnih dana unutar kojih se nudi po 90 intenzivnih sati za svaku pojedinačnu radionicu. Uz radionice organizirane su i filmske projekcije, rasprave o filmu i druženja koja će možda uroditi novim filmskim projektima.

Program je namijenjen nastavnicima osnovnih i srednjih škola, odgajateljima, studentima umjetničkih i učiteljskih akademija, voditeljima filmskih i videoudruga, nezavisnim autorima i filmskih entuzijastima. Mentori su vodeći hrvatski teoretičari filma, filmolozi, redatelji, snimatelji, montažeri, filmski stručnjaci i kritičari.

Scenarističku radionicu vodit će Zvonimir Jurić, redatelj i scenarist kojeg znamo po filmovima “Žuti mjesec”, “Crnci” i “Sex, piće i krvoproliće”, dok će radionicu za kameru i snimanje voditi snimatelj Boris Poljak, autor filma “Autofocus” (2013), koji je proglašen najboljim kratkometražnim filmom na festivalu Visions du Réel u Nyonu, jednom od najcjenjenijih festivala dokumentarnog filma.

Nedavno je isti film uvršten i u natjecateljski program 49. izdanja prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

Detaljnije o prijavi i uvjetima sudjelovanja potražite na službenoj stranici Škole medijske kulture.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.