PočetnaVijestiBoris Poljak i "Autofocus" "upali" na Karlove Vare

Boris Poljak i “Autofocus” “upali” na Karlove Vare

|

Na 49. izdanju prestižnog češkog Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima, Hrvatska će biti zastupljenja s dva filmska ostvarenja – igranim filmom Darka Lungulova, “Spomenik Michaelu Jacksonu” (2014., manjinska hrvatska koprodukcija) te dokumentarcem “Autofocus” (2013) Borisa Poljaka.

Fantastičan niz u posljednjih godinu dana ostvario je Boris Poljak voajerskom studijom ponašanja turista ispred ninske crkve sv. Nikole, u kako je i sam redatelj rekao: “najdosadnijem snimanju karijere”.

No, izgleda da se dosada našem redatelju i snimatelju itekako isplatila, s obzirom da je “Autofocus” dosad ubrao nagrade na Liburnia Film Festivalu, 25 FPS-u, Danima hrvatskog filma i najvećem dosadašnjem festivalskom ulovu – nagradi za najbolji kratkometražni film festivala Visions du Reel u Nyonu.

“Autofocus” je nastao u produkciji Milva film i videa, a na filmu su surađivali Damir Čučić kao montažer i izvršni producent, Martin Semenčić kao dizajner zvuka te Milva Čučić kao producentica.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.