PočetnaVijestiVečeras počinje 7. Festival Mediteranskog Filma Split

Večeras počinje 7. Festival Mediteranskog Filma Split

-

Projekcijom izraelskog filma “U potrazi za mađioničarom” / “Magic Men” (2014) večeras se u Ljetnom kinu Bačvice u 21:30 sati otvara 7. Festival Mediteranskog Filma Split. Tijekom devet dana održavanja, do 14. lipnja na tri lokacije u Splitu bit će prikazano preko 80 filmova iz 30 zemalja, od čega čak devet regionalnih i još pet hrvatskih dugometražnih premijera.

U programu se izdvajaju za Oscara nominirani palestinski “Omar” i egipatski “Trg / The Square” (2013), “Sacro GRA”, pobjednik festivala u Veneciji, novi film Romana Polanskog “Venera u krznu” / “La Vénus à la fourrure” (2013) te “Život je lakši zatvorenih očiju” / “Vivir es fácil con los ojos cerrados” (2013), film koji je osvojio šest španjolskih filmskih nagrada Goya. Kompletan raspored može se pronaći na službenim stranicama festivala.

Na otvaranje Festivala Mediteranskog Filma Split stižu producent filma “U potrazi za mađioničarom” Shemi Shoenfeld i glavni glumac Makram Khoury koji je za ovu ulogu dobio godišnju nagradu Izraelske filmske akademije, a posjet Splitu najavili su i španjolski redatelji David Trueba i Daniel Sanchez Arevalo, te jedan od trenutno najpoznatijih španjolskih glumaca Quim Gutierrez.

Kako smo nedavno doznali u intervjuu s direktorom FMFS-a Alenom Munitićem, u Splitu će biti prikazano i pregršt kvalitetnih dokumentarnih filmova, a od hrvatskih nefikcijskih ostvarenja izdvajaju se višestruko nagrađeni “Autofocus” (2013) Borisa Poljaka, također vrlo zapaženi “Škverski kipar” (2014) Branka Ištvančića te naši kratki favoriti “Ljubi bližnjega svoga” (2013., Darovan Tušek) i “Muški film” (2013) Nebojše Slijepčevića.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije