Nakon posljednje jučerašnje projekcije na kanadskom festivalu Hot Docs, prebrojani su i konačni glasovi tamošnje publike koja je s najvećim brojem simpatija nagradila film Kanađanke Madeleine Grant, “The Backward Class” (2014). Priča je to o ugnjetavanoj, takozovanoj nedodirljivoj kasti iz škole Shant Bhavan, koja po prvi puta u povijesti pristupa indijskoj verziji državne mature.

Na drugom mjestu po istom kriteriju našao se “Meet the Patels” (2014., Geeta V. Patel, Ravi V. Patel) u kojem Amerikanac s indijskim korijenima dopušta roditeljima izbor njegove buduće mladenke, dok se na trećem smjestio “The Case Against 8” (2014., Ben Cotner, Ryan White) koji prati pokušaje obaranja kalifornijskog “Proposition 82” zakona kojim se zabranjuje brak između istospolnih osoba.


21. po redu Hot Docs ove godine je pratilo čak 192 tisuće gledatelja, koji su u 11 dana festivala mogli popratiti ukupno 197 filmova na 452 prijekcije u 16 različitih kino-dvorana.

Kanadskom hepeningu prisustvovalo je i 2389 pripadnika filmske industrije, koji su svoje ideje mogli predstavljati na tri radionice, devet konferencija, 23 razna networking događaja i mnoštvu drugih specijaliziranih sastanaka, pitchinga itd..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here