Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Sutra"

Od srijede, 16. travnja u 21 sat, Dokukino prikazuje dokumentarni film “Sutra” / “Zavtra” (2012) Andreja Grjazeva, priču o najupečatljivijem  fenomenu u suvremenoj ruskoj umjetnosti, radikalnom umjetničkom kolektivu Voina iz kojega je na svoj umjetničko-politički put krenula i Nadežda Tolokonikova, jedna od članica Pussy Riota.

Ovi ruski aktivisti od 2007. godine organiziraju umjetničke performanse protudržavnog i proturežimskog karaktera, a film u maniri direct cineme prati osnivače kolektiva, Voru (lopov) i Kozu koji vode tajni život na granici između umjetnosti i zločina odgajajući pritom jednogodišnjeg sina Kaspera.

Njihove hrabre političke poruke u stalnoj prijetnji od uhićenja, dirnut će svakoga, posebno u kontekstu nepopustljivog ruskog državnog aparata koji im neprestano visi nad vratom. U svim većim gradovima Rusije postoje ogranci umjetničke skupine Voina koju podupire oko tri tisuće ljudi, a svojim podvizima stekla je slavu i divljenje gomile YouTube fanova.

Datumi prikazivanja u Dokukinu:

Srijeda 16.4. u 21 sat (pretpremijera) / Četvrtak 17.4. u 19 sati/ Petak 18.4. u 19 sati / Petak 18.4. u 21 sat / Srijeda 23.4. u 19 sati / Četvrtak 24.4. u 21 sat / Petak 25.4. u 19 sati

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here