Početna Vijesti Dokukino: Od srijede pogledajte "Slatkicu i boksača"

Dokukino: Od srijede pogledajte “Slatkicu i boksača”

-

Od srijede, 9. travnja u 19 sati, zagrebačka publika će u zagrebačkom Dokukinu moći pogledati film “Slatkica i boksač” / “Cutie and the Boxer” Zacharyja Heinzerlinga, (2013) refleksiju o ljubavi, žrtvi i kreativnom duhu u njujorškoj priči o kaotičnom četrdesetogodišnjem braku poznatog boksačkog slikara Ushioa Shinohare i njegove supruge, umjetnice Noriko.

Mangup i kontraverzni mladi umjetnik u Tokiju – Ushio – činio se kao predodređen za slavu. Ipak, nije postigao gotovo nikakav komercijalni uspjeh pa je 1969., u potrazi za međunarodnim priznanjem, preselio u New York. Kad je 19-godišnja Noriko stigla na studij umjetnosti, zaljubila se u Ushioa te napustila školovanje kako bi postala partnerica i pomoćnica nestašnom suprugu.

Tijekom braka, uloge su se promijenile. Danas, navršivši osamdeset godina, Ushio se bori za uspostavljanje svoje umjetničke ostavštine, dok je Norikoina snažna fascinacija Ushiom dobila novu dimneziju koju će vam sama ispričati kroz divne stripovske akvarele i crteže tušem pod nazivom Slatkica i boksač, za koje je napokon dobila zasluženo priznanje.

“Slatkica i boksač” ove godine je nominiran za nagradu Oscar u dokumentarnoj kategoriji, a osvojio je  nagradu za režiju na Sundanceu te posebno priznanje na London Film Festivalu. Spomenuti film od srijede je na redovnom repertoaru Dokukina.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

Na 36. Nagradama za dokumentarni film "Crip Camp" je proglašen najboljim dokumentarcem, Garret Bradley redateljem.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.