PočetnaVijesti"A Brief History of Time" napokon na DVD i Blue ray izdanjima

“A Brief History of Time” napokon na DVD i Blue ray izdanjima

-

Briljantni dokumentarist Errol Morris još je 1992. godine snimio “A Brief History of Time”, opušteniju filmsku adaptaciju istoimenog djela o počecima svemira, astrofizičara Stephena Hawkinga.

No, za razliku od knjige, spomenuti dokumentarac nije naišao na širi kino-odjek, iako se našao na mnogim Top-10 ljestvicama najboljih nefikcijskih ostvarenja te godine. Da stvar bude gora, Morrisov film nikada nije dospio na DVD izdanje, pa ga je publika često morala loviti poluopskurnim kanalima, uključujući i sveprisutni YouTube.

Zahvaljujući Criterionu, fanovi će “A Brief History of Time” ovih dana napokon dobiti u zasluženoj DVD i Blue ray inačici, a pročitajte što još o odnosu sa Stephenom Hawkingom u intervjuu Filmmaker Magazineu kaže legendarni Errol Morris.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.