PočetnaVijestiZagrebDox 2014: Regionalna konkurencija

ZagrebDox 2014: Regionalna konkurencija

-

Popis dokumentarnih filmova u Regionalnoj konkurenciji 10. ZagrebDoxa:

  Naziv filma Režija Zemlja Trajanje
1. 4. majmun / 4th Monkey Hrvoje Mabić Hrvatska 61′
2. Baršunasti teroristi / Velvet Terrorists Peter Kerekes, Pavol Pekarčík, Ivan Ostrochovský Češka, Hrvatska, Slovačka 87′
3. Bujica ljubavi / Stream of Love Ágnes Sós Mađarska 70′
4. Čekanje / Waiting Igor Bezinović Hrvatska 3′
5. Dragi Lastane! / Dear Lastan! Irena Škorić Hrvatska 75′
6. Gotovo divan život / Life Almost Wonderful Svetoslav Draganov Bugarska, Belgija 85′
7. Hrana za dušu / Soul Food Stories Tonislav Hristov Bugarska, Finska, 60′
8. Igrači / Men with Balls Kristóf Kovács Mađarska 68′
9. Još jednom / Once Again Ana Opalić, Noa Pintarić Hrvatska 45′
10. Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno tijelo / Yugoslavia; How Ideology Used to Set Our Collective Body in Motion Marta Popivoda Srbija, Francuska, Njemačka 62′
11. Kako vam drago / As You Like It Paula Oneț Rumunjska 22′
12. Mama Europa Petra Seliškar Slovenija, Makedonija, Hrvatska 90’
13. Marko Silvio Mirošničenko Hrvatska 15′
14. Mitch – dnevnik jednog šizofreničara / Mitch – Diary of a Schizophrenic Damir Čučić Hrvatska 70′
15. Naslovnica / The Cover Story Silvana Mendušić Hrvatska 55′
16. Ovrha / Foreclosure Neven Hitrec Hrvatska 46′
17 Pogrebnik / The Undertaker Dragan Nikolić Srbija, Njemačka 53′
18. Posebna potreba / The Special Need Carlo Zoratti Njemačka, Italija, Austrija 82′
19. Posljednji crnomorski gusari / The Last Black Sea Pirates Svetoslav Stoyanov Bugarska 72′
20. Sacro GRA Gianfranco Rosi Italija 93′
21. U potrazi za srećom / Pursuit of Luck Marija Dzidzeva Makedonija 66′

“4. majmun”

  • Režija: Hrvoje Mabić
  • Hrvatska, 2013, 61’
  • O čemu se zapravo radi: U psihijatrijsku bolnicu Lopača pokraj Rijeke 2002. godine počinju se zaprimati djeca s poremećajem u ponašanju. Ubrzo gradom počinju kružiti kontroverze o njihovu tretmanu. Javna tajna koju grad nosi godinama razotkriva se u bolnim svjedočanstvima bivših štićenika, njihovih roditelja i doktora uključenih u rad bolnice. Zaprepašćujući konformizam zaposlenika bolnice i gradskih struktura donosi i odgovor na to tko je 4. majmun.

“Baršunasti teroristi” / “Velvet Terrorists” / “Zamatovi teroristi”

  • Režija: Peter Kerekes
  • Republika Slovačka, Republika Češka, Hrvatska, 2013, 87′
  • O čemu se zapravo radi: Baršunasti teroristi film je o manjim i neuspjelim terorističkim zavjerama u bivšoj Čehoslovačkoj. Vrti se oko tri protagonista. Prvi je htio dići u zrak ukrašenu pozornicu postavljenu za proslavu Praznika rada u sedamdesetima. Drugi je planirao atentat na predsjednika i početak antikomunističke revolucije, ali njegovo pismo CIA-i bilo je toliko naivno da mu se nitko nije potrudio odgovoriti. Treći je digao u zrak komunističke plakate. Radnje koje su se nekoć smatrale zločinima danas se smatraju junaštvom. Ovo je film o relativnim pogledima na povijest i perspektivama iz kojih možemo promatrati te pojedince i njihova djela.
  • Nagrade i festivali: Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima 2013 – Nagrada FEDEORA, Međunarodni filmski festival u Berlinu 2014

“Bujica ljubavi” / “Stream of Love” / “Szerelem patak”

Bujica-ljubavi

  • Režija: Agnes Sós
  • Mađarska, 2013, 70′
  • O čemu se zapravo radi: Usprkos starosti ljubav i žudnja na pameti su stanovnika jednog sela u Transilvaniji u kojem se govori mađarski. Tu je vrijeme stalo. Iako je većina stanovnika starije dobi, neobično su mladi u srcu. Feri je primjerice neizlječivi romantik. Već je odavno proslavio osamdeseti rođendan, ali još uvijek se udvara nekima od 25 udovica u selu – iako tvrdi da su samo dvije-tri zaista vrijedne truda. I žene pred kamerom otvoreno govore o svojim najintimnijim mislima i snovima. Bujica ljubavi duhovit je, iznenađujuć i middleao film koji donosi tragikomične priče kao dokaz da se pradavna igra ljubavi i romantike još uvijek igra u tom udaljenom selu uz dašak nekih prošlih vremena.
  • Nagrade i festivali: Filmski festival u Trstu 2014 – nagrada Alpe Adria Cinema za najbolji dokumentarni film (ex-aequo s filmom Posebna potreba), Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA 2013

“Čekanje”

  • Režija: Igor Bezinović
  • Hrvatska, 2013, 3′
  • O čemu se zapravo radi: Turisti i radnici. Krčki most, Hrvatska. 16. kolovoza 2012. godine.

“Dragi Lastane!”

  • Režija: Irena Škorić
  • Hrvatska, 2014, 75′
  • O čemu se zapravo radi: Najtiražniji dječji časopis u Jugoslaviji zvao se Modra lasta. U njemu je 1969. godine nastao Lastan. Za stotine tisuća djece Lastan je bio mitski junak koji je pomagao nesretnim i zbunjenim dječjim dušama. Svako je dijete drugačije zamišljalo njegov lik, ali svi su osjećali da mu mogu reći ono što se nisu usudili ispovjediti nikome drugome: Dragi Lastane, poljubila sam ga – jesam li trudna?; Dragi Lastane, zaljubio sam se u dečka u razredu… Desetljećima je Lastan bio legenda i najčuvanija tajna novinarstva. U ovome se filmu prvi put, i to nakon skoro pet desetljeća, otkriva njegov identitet.

“Gotovo divan život” / “Life Almost Wonderful” / “Jivot Pochti Prekrasen”

  • Režija: Svetoslav Draganov
  • Bugarska, Belgija, 2013, 85′
  • O čemu se zapravo radi: Braća Liliev dijele prezime, ali tu završava sva sličnost. Nemaju čak ni istoga oca. Ime su dobili po majci Lily, koja više nije živa. Najstariji brat Alexandar je frizeRežija: Voli se šminkati i natjecati na frizerskim natjecanjima. Srednji brat Bobby odlučio je zarediti se, ali teško se pridržava zavjeta. Najmlađi brat James svojevrsni je macho – možda će se i oženiti sa svojom djevojkom, a volio bi biti TV zvijezda. Jedina osoba koja ih povremeno okupi njihova je baka, Lilyna majka. Njih četvorica odlaze i na majčin grob. Svaki od njih donio je u životu vrlo različite odluke, no unatoč različitim stavovima i stilu života jedno im je zajedničko: iako je svijet katkada okrutan prema njima, još uvijek smatraju da je život lijep. Sreća je još nedostižna, ali do nje ih dijeli samo nada.
  • Nagrade i festivali: Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA 2013

“Hrana za dušu” / “Soul Food Stories”

  • Režija: Tonislav Hristov
  • Bugarska, Finska, 2013, 60′
  • O čemu se zapravo radi: Film počinje za stolom u jednom malom bugarskom selu. Slušamo ćaskanje sedmorice sredovječnih muškaraca koji se sastaju svake noći proteklih 45 godina. Iako se čini da je susret uobičajen, to nije tako. Svaki od njih vodi potpuno drugačiji politički, vjerski i etički život. Musliman, kršćanin, komunist, bugarski tradicionalist, muški šovinist… prisutni su svi tipovi! Stol je mikrokozmos sela za kojim se susreću bugarska prošlost i sadašnjost. A sve ih povezuje hrana, koju uvijek jedu na sastancima. Razgovor počinju kada im posluže hranu, a završavaju ga kada pojedu. Sugovornici počinju razgovarati pripremajući hranu, ali prekidaju razgovor dok je kušaju. I ovaj je film poput hrane za dušu koja omogućuje publici da okusi zbrkanu povijest Bugarske u mirnom i veselom susretu za malim stolom u jednom malom mjestu.
  • Nagrade i festivali: Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA 2013, Međunarodni filmski festival u Busanu 2013

“Igrači” / “Men with Balls”

  • Režija: Kristóf Kovács
  • Mađarska, 2013, 68′
  • O čemu se zapravo radi: Mađarsko selo Besence nalazi se na kraju slijepe ulice. U njemu živi tek 126 ljudi, a smiddlea nezaposlenosti iznosi 98 %. No energični gradonačelnik Ignác odlučio je da se za njegovo siromašno selo pročuje. Na sve strane prijavio se za financiranje, a odobrena su mu dva projekta: hortikulturni projekt i teniski teren. Tenis u Besenceu? Zašto ne?! Nakon svečanog otvaranja terena u selo je stigao trener Kari s punim kolicima teniskih loptica i reketa. Odmah je zavladao veliki interes, a prva teniska sezona izvrsno je počela. Tečni prizori seoskog života izmjenjuju se sa svakodnevnim brigama o novcu, poslu i dakako tenisu. Ljeto u Beseneceu prolazi u laganom, opuštenom ritmu. No ubrzo će oko terena zavladati napetost. Hoće li gradonačelnik moći održati razinu oduševljenja ako propadne usjev lubenica? I hoće li on i trener Kari na kraju uspjeti pokrenuti turnir Besence Open?
  • Nagrade i festivali: Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA 2013

“Još jednom”

  • Režija: Ana Opalić, Noah Dalija Pintarić
  • Hrvatska, 2013, 45′
  • O čemu se zapravo radi: Film prati živote pet prijatelja, četiri lezbijke i jedne transrodne osobe, tijekom pet godina, od 2007. do 2013, fokusirajući se na njihove ljubavne odnose, prijateljstva, aktivizam i kreativan rad. Film je nastao iz potrebe autora i autorice da sagledaju intimne procese u vlastitim životima iz nešto šire perspektive, da detektiraju specifičnosti vlastita životnog stila s obzirom na marginalnu i diskriminiranu poziciju koju zajednica kojoj pripadaju zauzima u društvu, da ispitaju oblike u kojima se njihova intima odnosi spram političke i društvene stvarnosti koja ih okružuje i da sve to učine iz osobne perspektive.

“Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno tijelo” / “Yugoslavia; How Ideology Used to Set Our Collective Body in Motion”

Jugoslavija,-kako-je-ideologija-pokretala-nase-kolektivno-tijelo

  • Režija: Marta Popivoda
  • Srbija, Francuska, Njemačka, 2013, 62’
  • O čemu se zapravo radi: Film se bavi izvođenjem ideologije u javnom prostoru putem masovnih performansa. Autorica je analizirala filmove i videozapise poslijeratne Jugoslavije (1945-2000) fokusirajući se na masovne državne izvedbe (omladinske radne akcije, prvomajske parade, proslave Dana mladosti…) i javne proteste (1968, studentske i građanske demonstracije devedesetih godina, revoluciju 5. lismiddleada 2000…). Prolazeći preko medijskih slika, film (re)konstruira postepeno iscrpljivanje komunističke ideologije u promjenama odnosa između ljudi, ideologije i države. Film završava pred vratima suvremene demokracije i neoliberalnog kapitalizma u Srbiji, tražeći da promislimo zašto su građani tako lako napustili zamisli socijalističkog kolektivizma, bratstva i jedinstva, radničkih prava i besplatnog obrazovanja zbog ponajprije nacionalizma i rata, a zatim i obećanja slobode i demokracije za koje se ispostavilo da znače individualizam i divlji kapitalizam.
  • Nagrade i festivali: Međunarodni filmski festival u Berlinu 2013, Filmski festival u Sarajevu 2013, Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs

“Kako vam drago” / “As You Like It” / “Dupa fel si chi”

Kako-vam-drago

  • Režija: Paula Oneț
  • Rumunjska, 2013, 22′
  • O čemu se zapravo radi: Kada biste mogli odabrati samo jednu fotografiju prema kojoj će vas pamtiti budući naraštaji, koju biste odabrali? Kako vam drago donosi priče ljudi koji biraju sliku za svoj nadgrobni spomenik. Kako ćete prepoznati svoju 82-godišnju baku i djeda na groblju ako ih portret prikazuje kao šesnaestogodišnjake? Neki od likova odabiru fotografiju iz mladosti, a drugi planiraju zamijeniti postojeću jer se boje da će ih pogrešno procijeniti. Dok publika otkriva groblje kao javni fotoalbum i živući društveni zapis, oni se brinu oko savršene slike prema kojoj će ih pamtiti.
  • Nagrade i festivali: Međunarodni festival kratkog filma Kinemastik 2013 – posebno priznanje žirija Filmski festival Timishort 2013 – najbolji rumunjski film; nagrada publike Filmski festival u Cannesu 2013, DOK Leipzig 2013, Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima 2013, Međunarodni filmski festival u Transilvaniji 2013, Astra Film Festival 2013, Festival dokumentarnog filma u Bukureštu 2013, Međunarodni filmski festival u Miškolcu 2013

“Mama Europa”

  • Režija: Petra Seliškar
  • Slovenija, Makedonija, Hrvatska, 2013, 90′
  • O čemu se zapravo radi: Mama Europa prikaz je Europe iz perspektive šestogodišnje Terre. Rođena je na Balkanu, ali otac kubansko-makedonskog podrijetla i majka Slovenka odgajali su je kao građanku svijeta. Malena Terra brzo je spoznala da postoje granice. Sa svojom obitelji putuje bivšom Jugoslavijom, susreće brojne čudesne likove s nevjerojatnim pričama i iskazuje svoj nevin ali inteligentan i iskusan pogled na kontinent koji nije tako ujedinjen kako bi volio biti. Europa očima djeteta s Balkana lako bi vam mogla srušiti pretpostavke o tome gdje živite.
  • Nagrade i festivali: Međunarodni filmski festival u Rotterdamu 2014, Filmski festival u Trstu 2014, Festival slovenskog filma – Portorož 2013, Međunarodni filmski festival u Ljubljani – LIFE 2013, Filmski festival Slobodna zona – Beograd 2013

“Marko”

  • Režija: Silvio Mirošničenko
  • Hrvatska, 2013, 15′
  • O čemu se zapravo radi: Priča o starom čovjeku po imenu Marko koji živi u staračkom domu.

“Mitch – dnevnik jednog šizofreničara”

  • Režija: Damir Čučić
  • Hrvatska, 2013, 70′
  • O čemu se zapravo radi: Mitch – dnevnik jednog šizofreničara autobiografski je film, portret četrdesetogodišnjeg shizofreničara koji u nastanku filma igra aktivnu ulogu. Mitch sudjeluje u filmskoj terapiji, koja se pažljivo provodi nekoliko godina, stvarajući umjetničko djelo. Njegov je filmski terapeut Damir Čučić, redatelj koji se također pojavljuje u filmu kao aktivni sudionik. Terapija se odvija u nekoliko faza i uključuje zadatke s kamerom. Mitch ih izvršava ovisno o tome gdje se u tom trenutku nalazi.

“Naslovnica”

Naslovnica

  • Režija: Silvana Menđušić
  • Hrvatska, 2013, 55′
  • O čemu se zapravo radi: Hrvatska je 2013. ušla u petu godinu recesije, dosegla rekordnu nezaposlenost od dvadeset posto, priključila se Europskoj uniji, a konzervativna većina na referendumu izglasala je ustavnu definiciju prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. U toj 2013. godini najčitanija vijest na hrvatskim portalima bila je ona o tragičnoj smrti Dolores Lambaše. Mlada glumica jako je željela da je javnost voli, ali to joj nikako nije uspijevalo. Svi su je jako voljeli mrziti. Film prati posljednju godinu života mlade glumice i njen intenzivan odnos prema medijima.

“Ovrha”

  • Režija: Neven Hitrec
  • Hrvatska, 2013, 46′
  • O čemu se zapravo radi: Može li obitelj preživjeti? Film prati situacije i ozračje u nekretnini pod ovrhom. Postupak se sastoji od dugog razdoblja u kojem se obitelj Medak izuzetno dobro navikla na kameru, koja je postala dio njihove svakodnevice. Istodobno, njihov se normalan život raspada… Ovaj film natjerat će vas da se zapitate kako obitelj može funkcionirati normalno ako zna da za dva dana, dva mjeseca ili dvije godine može završiti na ulici? Prostor u opasnosti. Obitelj u opasnosti.

“Pogrebnik”

Pogrebnik

  • Režija: Dragan Nikolić
  • Srbija, Njemačka, 2013, 53′
  • O čemu se zapravo radi: Srbin Bata radi u pogrebnom poduzeću svoga tasta Drnda Internacional. Gospodin Drnda otvorio je tvrtku nakon povratka kući s rada u Njemačkoj i Austriji. Danas je to međunarodna tvrtka s 26 pogrebnih kola koja dopremaju Srbe preminule u inozemstvu kući ili vraćaju kući turiste čiji je odmor u Srbiji loše završio. Bata putuje iz istočne u zapadnu Europu i obrnuto prevozeći brojna tijela. Uz vječno sivo nebo, stare hitove na radiju i poneku vatrenu raspravu s carinicima, vraća se kući smireno i sretno. No, putovanja i posebice interakcija s ljudima počinju uzimati danak. Naposljetku, i pogrebnici se moraju negdje ispuhati. Kamera je uključena i cijelo se vrijeme fokusira na Batu tako da ne vidimo mrtva tijela. Ovo nije morbidna priča o smrti nego intiman prikaz jednog pogrebnika.
  • Nagrade i festivali: Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA 2013

“Posebna potreba” / “The Special Need”

  • Režija: Carlo Zoratti
  • Njemačka, Italija, Austrija, 2013, 82’
  • O čemu se zapravo radi: Dvadesetdevetogodišnji Enea je super-turbo-mega pametan, zgodan i – autističan. Nikada nije imao seksualni odnos, ali stvarno bi želio. Njegovo tijelo ne stoji mu na putu. Budući da Italija ne nudi legalno rješenje za njegov problem, Enea odlazi na putovanje automobilom s prijateljima Carlom i Alexom. Putovanje počinje u austrijskom bordelu, nastavlja sa švicarskom pomoćnicom za seks i završava u Hamburgu sa skupinom njemačkih seksualnih radnica specijaliziranih za klijente s invaliditetom. Potraga za seksom pretvara se u putovanje kroz Eneine najdublje osjećaje i priliku da njegovi prijatelji prouče njegovo poimanje ljubavi, prijateljstva i slobode.
  • Nagrade i festivali: DOK Leipzig 2013 – Zlatna golubica – najbolji njemački film, Filmski festival u Trstu 2014 – nagrada Alpe Adria Cinema za najbolji dokumentarni film (ex-aequo s filmom Bujica ljubavi), Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA 2013, Međunarodni filmski festival u Locarnu 2013

“Posljednji crnomorski gusari” / “The Last Black Sea Pirates” / “Poslednite chernomorski pirati”

  • Režija: Svetoslav Stoyanov
  • Bugarska, 2013, 72′, video
  • O čemu se zapravo radi: Posljednji crnomorski gusari plivaju u testosteronu i gruboj nježnosti daleko od civilizacije u zemlji divljine i legendi. Punih dvadeset godina kapetan Jack Kit i njegova posada piju, sanjaju i love blago zakopano u vododerinama Karadere, netaknute plaže koju nazivaju domom. No netko se već dokopao blaga Karadere. Kada u tu udaljenu oazu pristigne vijest o nadolazećim promjenama, gusarski svijet počinje se razotkrivati. Sumnje nagrizaju temelje povjerenja, sukobi vriju, napetost raste. Iz te krize rađa se suvremena bajka o blagu za kojim tragamo i blagu koje nalazimo.
  • Nagrade i festivali: Filmski festival u Krakowu 2013 – Nagrada FIPRESCI, UnderhillFest 2013 – posebno priznanje, Međunarodni filmski festival u Erevanu Zlatna marelica 2013 – velika nagrada za najbolji dokumentarni film, Filmski festival Let’s CEE 2013 – najbolji dokumentarni film, Hot Docs 2013, Visions du Reel 2013, Međunarodni filmski festival u Transilvaniji 2013, Documentarist – Istanbul 2013

“Sacro GRA”

Sacro-Gra

  • Režija: Gianfranco Rosi
  • Italija, 2013, 93′
  • O čemu se zapravo radi: Godine 1948. počela je izgradnja autoceste Grande Raccordo Anulare u Rimu. Isprva zamišljena kao jednotračna prometnica koja okružuje Rim, narasla je u golemu autocestu sa šest traka, nalik aureoli modernizacije oko svetog grada (naslov filma igra je riječi sa svetim gralom). Redatelj Gianfranco Rosi dvije je godine pratio živote ljudi koji stanuju uzduž goleme i izuzetno prometne ceste GRA. Nekoliko je razloga zašto bi se netko odlučio živjeti u tim uvjetima – zbog siromaštva ili ekscentričnosti – a Rosi je nakanio prikazati svu raznolikost tog rubnog društva koje je izniknulo uz autocestu. Ovaj film istražuje izopćene. To je istodobno i alegorija o modernoj civilizaciji i budućnosti Rima. Sacro GRA prvi je dokumentarni film u povijesti koji je osvojio Zlatnog lava na Filmskom festivalu u Veneciji.
  • Nagrade i festivali: Filmski festival u Veneciji 2013 – Zlatni lav za najbolji film, Nagrada Leoncino d’Oro Agiscuola, Međunarodni filmski festival u Rotterdamu 2013, CPH:DOX 2013

“U potrazi za srećom” / “Pursuit of Luck”

  • Režija: Marija Dzidzeva
  • Makedonija, 2013, 66′
  • O čemu se zapravo radi: Osam neoženjenih muškaraca kreće na daleki put u Moskvu u potrazi za srećom. Koliko je jaka njihova vjera u to da će naći spas u ženi? I što bi žena učinila zbog ljubavi? U potrazi za srećom dokumentarni je film sastavljen od tri priče (Nada, Vjera i Ljubav) u kojem se sudbine protagonista prepleću u nastojanjima da pronađu sreću.
  • Nagrade i festivali: Filmski festival braća Manaki 2013, Festival europskog filma Cinedays – Skopje 2013

 


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Rekordan broj hrvatskih dokumentaraca na 20. ZagrebDoxu

U zagrebačkom WOW baru danas je predstavljen program jubilarnog, 20. ZagrebDoxa.

“The Flats” Alessandre Celesije najbolji film 21. CPH:DOX-a

"The Flats" (2024) talijanske autorice Alessandre Celesije proglašen je najboljim filmom 21. CPH:DOX-a.

Filmovi po izboru članova HDFK-a na jubilarnom ZagrebDoxu

U sklopu 20. ZagrebDoxa prikazat će se filmovi po izboru članova HDFK-a, uz pomoć direktora festivala, Nenada Puhovskog.

Otvorene prijave za 25. Mediteran Film Festival

Otvorene su prijave za 25. Mediteran Film Festival, koji će ove godine biti održan od 8. do 12. listopada u Širokom Brijegu.

“Ljubav na prvu dijagnozu ili ‘Let iznad grličjeg gnijezda'” – U vrućici ekspresije

"Ljubav na prvu dijagnozu ili Let iznad grličjeg gnijezda" (2023.) Bartul Marušić izrađuje umalo opipljivima žarom i predanošću...

Otvorene prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma

Otvorene su prijave za 4. Novu školu dokumentarnog filma udruge Filmaktiv.

Hrvatski projekt na Hot Docs Forumu

Hrvatski projekt "Autumn of the Patriarch" ruske autorice Ane Bogolubove, ušao je u industrijski dio festivala Hot Docs.

Dokukino KIC: Tjedan posvećen mentalnom zdravlju

U zagrebačkom Dokukinu KIC ovaj će tjedan biti posvećen filmovima koji imaju veze s mentalnim zdravljem.

20. ZagrebDox: Pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva…

Na ovogodišnji, 20. ZagrebDox (14.4. - 21.4.) dolaze pobjednici Sundancea, IDFA-e, Berlinalea, Sarajeva...

U Art-kinu predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma

U riječkom Art-kinu u utorak će biti organizirano predstavljanje filmova polaznika 3. Nove škole dokumentarnog filma.