PočetnaVijestiDokukino: "Stroj pred kojim sve nestaje" na programu od ovog petka

Dokukino: “Stroj pred kojim sve nestaje” na programu od ovog petka

|

Program zagrebačkog Dokukina u Griču nastavlja se prikazivanjem dokumentarca redateljice Tinatin Gurchiani, “Stroj pred kojim sve nestaje” / “Manqana, romelic kvelafers gaaqrobs” / “Machine That Makes Everything Dissapear” (2012).

Podsjetimo, spomenuti dokumentarac o hrabrim i dirljivim svjedočanstvima mladih Gruzijaca, našao se na listi deset najboljih dokumentaraca 2013. godine po izboru koordinatora Restarta, Olivera Sertića, kao i onom od novinara Velimira Grgića, koji je spomenuti film također uvrstio u svoje najistaknutije filmove u protekloj godini.

Višestruko međunarodno nagrađivani dokumentarac “Stroj pred kojim sve nestaje” možete pogledati na programu Dokukina (Jurišićeva 6) u sljedećim terminima: Petak 24.1. u 19:00h / Srijeda 29.1. u 21:00h / Četvrtak 30.1. u 19:00h / Srijeda 5.2. u 21:00h.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.