PočetnaVijestiDokukino, "Hall of Fame": "Recept za život" i gostovanje srpskog redatelja Borisa...

Dokukino, “Hall of Fame”: “Recept za život” i gostovanje srpskog redatelja Borisa Mitića

-

Jedino dokumentarno kino na ovim prostorima, zagrebačko Dokukino, sutra će u sklopu svog programa Hall of Fame prikazati poljski dokumentarac “Recept za život” (1977) / “Jak zyc”, redatelja Marcela Lozinskog.

Poljski filmaš u svom je ostvarenju dokumentirao život u tamošnjem ljetnom kampu, u kojem mladi parovi usvajaju postulate idealne socijalističke obitelji. Sve je dodatno začinio ubacivanjem glumačkog petokolonaškog para koji svjesno izaziva ekscesne situacije.

Nakon prikazivanja “Recepta za život”, gledateljima će se obratiti jedan od najuspješnijih srpskih dokumentarista, Boris Mitić (“Lepa Dijana”, “UNMIK Titanik”…), koji će progovoriti o tretmanu istine u dokumentarnom filmu. Ulaz na Hall of Fame program je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.