PočetnaNajaveU srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

|

Članovi bjelovarske Udruge za promicanje kulture DOKUart i ovog su ljeta za svoje sugrađane pripremili brojna filmska uzbuđenja. Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program “Filmodrom ljetno kino” Udruge DOKUart, a u sklopu ovogodišnjeg Ljetnog kina na rasporedu je deset filmova sa svih strana svijeta.

Program kreće sutra, u srijedu 3. srpnja u 21 sat, a do 28. kolovoza prikazat će se ukupno devet igranih filmova te jedan dokumentarni, i to na već dobro poznatom mjestu u bjelovarskom Boho parku, srijedom i nedjeljom tijekom srpnja i kolovoza. Sve projekcije su na rasporedu u 21 sat, ulaz je besplatan, a u slučaju lošeg vremena projekcija se odgađa za neki drugi termin, o čemu će publika biti obaviještena putem Facebook stranice Udruge DOKUart.

Jedini dokumentarni film na programu prikazat će se 14. srpnja, a riječ je o “Joan Baez: Ja sam glasna “/ “Joan Baez: I Am a Noise” (2023), biografskom ostvarenju Miri Navasky, Maeve O’Boyle i Karen O’Connor o slavnoj američkoj kantautorici i aktivistici Joan Baez.

Izbor filmova i njihov raspored provjerite na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.