PočetnaVijestiU tijeku prijave za ZagrebDox Pro

U tijeku prijave za ZagrebDox Pro

|

ZagrebDox Pro je petodnevni program koji objedinjuje analizu prijavljenih projekata, preporuke i sugestije za njihov daljnji razvoj. Program se ove godine održava od 15. do 20. travnja, a uključuje studije slučajeva, grupne i pojedinačne razgovore sa stručnjacima iz industrije, majstorska predavanja, posebne filmske projekcije i okrugle stolove.

Predavači, stručnjaci i gosti programa ZagrebDox Pro neki su od najznačajnijih europskih autora, producenata i prikazivača. Jednom će projektu, odlukom žirija, biti omogućeno online mentorstvo s odabranim vodećim stručnjakom iz područja kreacije i produkcije dokumentarnih serijskih djela.

Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim europskim, svjetskim i hrvatskim stručnjacima iz područja dokumentarne produkcije, distribucije i promocije s posebnim fokusom na dokumentarna serijska djela. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i producenti.

Na ZagrebDox Pro mogu se prijaviti dokumentarna serijska djela iz cijeloga svijeta i u različitim fazama razvoja produkcije i finalizacije. Projekti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije, a koji se tematski bave regijom i/ili projekti koji traže koproducenta iz jedne od tih zemalja, imaju prednost u odabiru.

Pravilnik programa ZagrebDox Pro dostupan je ovdje, a zainteresirani kandidati za radionicu prijavljuju se ispunjavanjem i slanjem obrasca za prijavu.

Rok za prijavu na ZagrebDox Pro je 15. veljače 2024.. Sudjelovanje je besplatno.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.