PočetnaNajaveDokumentarci pod zvijezdama kao uvod u 18. DOKUart

Dokumentarci pod zvijezdama kao uvod u 18. DOKUart

|

Kao i prethodnih godina, prije početka bjelovarskog Festivala dokumentarnog filma DOKUarta organizira se tradicionalna uvertira “DOKUart pod zvijezdama”. Program se održava na izletištu Vrata Bilogore u Maglenči, a ovog puta organizatori su pripremili tri kratkometražna dokumentarna filma: “Espi”(Eclectica, 2023.) hrvatskog autora Ivana Grgura, “Lopte” (2022) srpske redateljice Gorane Jovanović i “Prilagođeno” (2022)  njenog sunarodnjaka Dejana Petrovića.

Projekcije spomenutih dokumentaraca započinju u subotu, 26. kolovoza u 20 sati, a selektorica festivala Rada Šešić predstavit će i program 18. DOKUarta, koji je na rasporedu od 6. do 13. listopada u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar.

Program “DOKUart po zvijezdama” je besplatan za posjetitelje, a više informacija o filmovima, uskoro i o samom festivalu, možete pronaći na službenoj festivalskoj web stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.